Hyppää sisältöön

Pirkanmaalla rauhallinen vappu: matkailuvaunu paloi, tuttipullot aiheuttivat käryä ja henkilö autettiin puusta

Pelastuslaitoksen mukaan hälytyksiä tuli yhtä paljon kuin tavallisena kevätperjantaina. Vakavilta vahingoilta vältyttiin. Haverin lomakylässä paloi matkailuvaunu. Tampereen Hervannassa tuli savuvahinkoja keittiöön.

Kuva: Yle

Pirkanmaalla oli pelastuslaitoksen mukaan rauhallinen vappuaatto. Hälytyksiä oli yhtä paljon kuin tavallisena kevätperjantaina.

Vappuyönä Haverin lomakylässä Ylöjärvellä syttyi saunakäytössä ollut matkailuvaunu palamaan. Saunaa oli aiemmin illan aikana lämmitetty.

Matkailuvaunu oli sijoitettu aivan viereisten rakennusten ulkoseiniin kiinni. Viereisten rakennusten ulkoseinät ja räystäät olivat vaarassa syttyä palamaan, mutta pelastuslaitos ehti estää palon leviämisen. Palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Matkailuvaunu tuhoutui palossa.

Myöhään vappuaattona Tampereen Hervannassa syttyi tulipalo, kun kattilassa kuumennetut tuttipullot syttyivät palamaan. Palo ei päässyt leviämään keittiökalusteisiin. Palosta aiheutui savuvahinkoja keittiön kaappeihin. Pelastuslaitos sammutti palavan kattilan ja tuuletti tilat. Asunnossa olleet henkilöt pääsivät palaamaan asuntoonsa.

Pelastuslaitos hälytettiin myös Pirkkalan Nuolialan koululle, kun joku oli kiivennyt katolle. Katolle kiivennyt oli päässyt itse alas.

Sen sijaan Kyttälänkadulla pelastuslaitos avusti poliisia ja auttoi puuhun kiivenneen takaisin maahan.