1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vappu

Rikoskomisario: "Näin rauhallista vappua Lapissa ei ole ollut minun poliisiurani aikana"

Poliisi on joutunut Lapissa pääasiassa keräämään päihtyneitä suojiinsa ja rauhoittelemaan metelöintiä.

vappu
Lapin poliisin vanhempi konstaapeli Janne Vaarala selin kameraan poliisiauton edessä.
Lapin poliisilaitoksella kiitellään, että vappu on ollut toistaiseksi jopa normaalia viikonloppua rauhallisempi.Antti Mikkola / Yle

Lapissa vapun viettäminen on sujunut rauhallisesti ja ihmiset ovat juhlineet kevään juhlaa pienissä porukoissa. Poliisilla on ollut huomattavasti vähemmän hälytyksiä kuin normaalina vappuna.

– Vappua on juhlittu erittäin rauhallisesti. En muista poliisiurani aikana, että yhtään näin rauhallista vappua olisi ollut, toteaa 20 vuotta poliisitehtävissä työskennellyt rikoskomisario Marko Ijäs Lapin poliisilaitokselta.

Poliisia ovat Lapissa vappuna työllistäneet humalaiset, joita on ohjattu kotiin ja osa päihtyneistä on viety selviämään poliisin suojiin. Virkavalta on joutunut puuttumaan liian äänekkäisiin kansalaisiin ja rauhoittelemaan häiritsevää metelöintiä. Yksittäinen pahoinpitely on myös työllistänyt poliisia tähän mennessä.

Lapin poliisista toivotaan, että vappuviikonloppu etenee vähintään yhtä rauhallisesti kuin se alkoikin. Toistaiseksi poliisin, terveysviranomaisten ja valtiovallan toiveet rauhallisesta vapusta on toteutunut Lapissa.

Lue seuraavaksi