Hyppää sisältöön

Britanniassa 20 naista syyttää näyttelijä Noel Clarkea seksuaalisesta ahdistelusta – Yle jättää miehen tähdittämän rikossarjan esittämättä toistaiseksi

Naiset kertoivat Noel Clarken toiminnasta The Guardianille. Clarke kiistää seksuaalisen ahdistelun, mutta sanoo hakevansa ammattiapua. Ylen oli määrä esittää Viewpoint - Valvovat silmät -sarja.

Noel Clarke Kuva: Andrew Cowie / EPA

Britanniassa 20 naista syyttää käsikirjoittaja-näyttelijä Noel Clarkea seksuaalisesta ahdistelusta, uhkailusta ja kiusaamisesta.

Naiset kertoivat Clarken toiminnasta sanomalehti The Guardianille (siirryt toiseen palveluun). Naisten mukaan Clarke syyllistyi tekoihinsa vuosina 2004–2019.

Lehti julkaisi uutisen aiheesta torstaina. Jutun julkaisun jälkeen Britannian elokuva-akatemia peruutti toistaiseksi Clarken jäsenyyden sekä palkinnon, joka myönnettiin hänelle huhtikuussa.

Mediayhtiö Sky kertoi keskeyttävänsä yhteistyön Clarken kanssa. Televisiokanava ITV jätti Clarken tähdittämän rikossarja Viewpointin viimeisen jakson näyttämättä perjantaina.

Myös Ylen on ollut määrä esittää Viewpoint - Valvovat silmät -sarja Yle Areenassa 8.5. alkaen ja TV1:ssä 9.5. alkaen. Nyt sarjan myyjäyhtiö on kuitenkin ilmoittanut keskeyttävänsä kansainvälisen jakelun toistaiseksi, joten Ylekään ei julkaise sarjaa, vaan odottaa myyjäyhtiön tulevia linjauksia sarjasta.

Clarke kiistää seksuaalisen ahdistelun

Noel Clarke julkaisi perjantaina tiedotteen ahdistelusyytöksiin liittyen. Clarke sanoi, että viime aikoina julkaistut uutiset saivat hänet ymmärtämään, että hänen tekonsa ovat vaikuttaneet ihmisiin tavoilla, joita hän ei tarkoittanut.

Clarke pyysi anteeksi ja ilmoitti hakevansa ammattiapua ”muuttuakseen paremmaksi”. Hän kuitenkin kiistää syyllistyneensä seksuaalisiin väärinkäytöksiin ja rikoksiin.

45-vuotias Clarke on muun muassa tähdittänyt Doctor Who -sarjaa sekä luonut elokuvatrilogian, johon kuuluvat elokuvat Kidulthood, Adulthood ja Brotherhood.

.
.