1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vappu

Tampereella vietiin teekkarilakki ratikalla Suomen neito -patsaalle

Korona-ajan takia teekkarit striimasivat keskiyöllä patsaan lakituksen. Suomen neito -patsas palasi siltaremontin jäljiltä lakitettavaksi tänä vappuna, mutta poikkeusolot jatkuivat muuten. Teekkarikaste on siirretty syksyyn.

Ratikka on säännöllisessä liikenteessä vasta kesällä, mutta teekkarit pääsivät viemään patsaalle lakin komeasti ratikalla. Kuva: Ari Oikari

Parin vuoden tauon jälkeen Suomen neito -patsas on taas lakitettu Tampereen keskustassa Hämeensillalla. Tampereen teekkarit lakittivat patsaan perinteisesti keskiyöllä.

Koronarajoitusten takia tapahtuma striimattiin poikkeuksellisesti, ettei väkeä kerääntyisi keskustaan.

Teekkarien wapputiimi vei lakin ratikalla Hervannasta Tampereen keskustaan. Kuva: Hanna Autio

Tampereen teekkarien kulttuurimestari Anniina Morelius sanoo, että teekkarilakki vietiin Hervannasta keskustaan ratikalla. Ratikka on Tampereella vasta koeliikenteessä, mutta raitiotieyhtiö lähti mukaan teekkareiden ideaan.

– Toivon mukaan ensi vuonna pääsemme lakittamaan livenä, Morelius toivoo.

Teekkarit lakittavat vappuisin Suomen neidon. Kuva: Jan Heikkilä

Tampereen keskustan Hämeensilta oli remontissa pari vuotta, minkä aikana teekkarit lakittivat patsaan Konsulinsaaressa. Nyt siltaremontti on valmis, ja patsas palasi lakitettavaksi, mutta yleisöä joutui vielä odottamaan.

Tampereen perinteinen teekkarikaste on siirretty jo toista kertaa peräkkäin syksylle. Muilta osin opiskelijoiden vappu on tapahtunut verkossa Suomen suurin Wappu -tapahtumassa.

Suomen neito on yksi Wäinö Aaltosen tekemistä neljästä Hämeensillan Pirkkalaisveistoksesta Tampereella. Kuva: Anniina Morelius

Lue lisää:

Opiskelijat viettävät vappuakin etänä – teekkarit kastetaan vasta syyskuussa