1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yhdysvallat

Yhdysvaltain salaisen palvelun agentti kuoli virkatehtävässä Bushien kesäpaikassa

Agentin kuolinsyytä ei ole kerrottu julkisuuteen. Entinen presidentti Bush ja hänen puolisonsa kertovat olevansa surullisia äkillisestä kuolemasta.

Yhdysvallat
Viiniköynnösaidan välissä on rautainen portti, jonka takana on valkoinen ulko-ovi Yhdysvaltain Mainessa.
Kennebunkportissa sijaitsee Bushien kesäpaikka, jossa on vieraillut useita valtionpäämiehiä. Arkistokuva vuodelta 2017.Cj Gunther / EPA

Kahta entistä Yhdysvaltain presidenttiä George H. W. Bushia ja tämän poikaa George W. Bushia heidän presidenttikausillaan palvellut salaisen palvelun agentti on kuollut virkatehtävää hoitaessaan Mainen osavaltiossa.

50-vuotias agentti kuoli työvuoroonsa liittyvän harjoituksen yhteydessä viime sunnuntaina Bushien kesäpaikassa Walker’s Pointissa Kennebunckportissa. Asian on vahvistanut uutistoimisto AP:lle agentin veli. Kuolinsyytä ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta ruumiinavaus on uutistoimiston mukaan toimitettu.

Presidentti George W. Bushin ja hänen puolisonsa Laura Bushin lausunnossa kerrotaan heidän olevan surullisia agentin äkillisen menehtymisen johdosta. Presidentin mukaan kyseessä oli työlleen omistautunut virkamies ja esimerkillinen salaisen palvelun työntekijä.

Lauantaina pidetty muistotilaisuus oli AP:n mukaan vahvasti vartioitu ja läsnä oli paljon paikallisen poliisin ja salaisen palvelun henkilökuntaa.

Nuorempi Bush on isännöinyt Walker's Pointissa muun muassa Venäjän presidentin Vladimir Putinin vierailua.

Lue lisää:

Putin vierailee Bushin sukutilalla