1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Meksikon ja Yhdysvaltojen raja

Siirtolaisten salakuljettamisesta epäilty vene kaatui San Diegon edustalla – kolme kuollut ja 27 loukkaantunut

Noin 12 metriä pitkään veneeseen oli ahtautunut noin 30 matkustajaa ilman turvavälineitä. Viranomaiset epäilevät veneen salakuljettaneen siirtolaisia Meksikosta Yhdysvaltoihin. Salakuljettaminen meriteitse on lisääntynyt alueella viime vuosina.

Siirtolaisten salakuljettamisesta epäilty vene kaatui San Diegon edustalla
Siirtolaisten salakuljettamisesta epäilty vene kaatui San Diegon edustalla

Kolme ihmistä kuoli ja 27 joutui sairaalaan puisen veneen kaaduttua kovassa aallokossa San Diegon edustalla Yhdysvalloissa, viranomaiset kertovat.

Noin 12 metriä pitkään veneeseen oli ahtautunut noin 30 matkustajaa ilman asianmukaisia turvavälineitä. Viranomaiset epäilevät veneen salakuljettaneen siirtolaisia Meksikosta Yhdysvaltoihin.

Yhdysvaltain rannikkovartiosto ja muita pelastusyksiköitä saapui onnettomuuspaikalle sen jälkeen, kun San Diegon pelastuslaitokselle tehtiin ilmoituksia ympäri kääntyneestä veneestä aamulla kymmeneltä paikallista aikaa.

Pelastusviranomaisten mukaan aallokosta pelastettiin seitsemän ihmistä, joista kolme oli hukkunut. Monet pelastetuista saivat elvytystä ja ensiapua rannalla.

Yksi ihminen pelastettiin rantakallion kielekkeeltä. Pelastuneista 22 pääsi omin neuvoin rantaan.

Viranomaisten mukaan haaksirikkoutunut vene oli hajonnut osiin siinä vaiheessa, kun pelastusyksiköt pääsivät paikalle.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

– Meidän näkökulmastamme kaikki viittaa siihen, että venettä käytettiin siirtolaisten salakuljettamiseen laittomasti Yhdysvaltoihin, kertoo rajavartioston edustaja Jeff Stephenson.

Rajaviranomaisten mukaan turmaveneessä olleiden matkustajien kansallisuus ei ole vielä selvillä. Stephensonin mukaan veneen kapteeni on rajaviranomaisten huostassa ja kuulusteltavana.

Viranomaisten mukaan siirtolaisten salakuljettaminen meriteitse on ollut lisääntymään päin viime vuosina. Sunnuntain turmassa käytetty vene oli kooltaan ja matkustajamäärältään suurempi kuin muut alueella salakuljettamiseen käytetyt veneet, rajaviranomaiset toteavat.

Alueen rantaviiva on korkeaa ja kivikkoista. Onnettomuuspaikka sijaitsee lähellä Cabrillon kansallismonumenttia. San Diego sijaitsee Meksikon rajan tuntumassa Kalifornian osavaltiossa Yhdysvaltain lounaisosissa.

Lue myös:

Maahanmuutosta on tullut vakava päänsärky Joe Bidenille – lapsia täynnä olevat vastaanottokeskukset ovat siitä vain osa (16.4.2021)

Yli 16 000 lasta majoittuu siirtolaiskeskuksissa Yhdysvaltain ja Meksikon rajalla – Tänä vuonna rajalle odotetaan saapuvan yli miljoona siirtolaista (31.3.2021)

Valokuvat siirtolaislapsia täynnä olevista keskuksista Meksikon rajalla kuohuttavat USA:ssa – Bidenilta odotetaan pikaista ratkaisua alaikäisten kohtaloon (23.3.2021)

Humanitaariseen kriisiin Meksikon rajalla yritetään löytää ratkaisua Yhdysvaltain hallinnossa – Biden: Vierailen rajalla jossain vaiheessa (22.3.2021)