1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. retkeilymajat

Metsähallituksen tupien varaaminen ensi vuodelle käynnistyy tänään

Tänäkin vuonna varaus-, vuokra- ja autiotuvat pidetään auki, mutta varaustupien kapasiteettia on aluekohtaisesti rajoitettu toistaiseksi.

retkeilymajat
Nammalakurun autiotupa, Hetta-Pallas -reitti
Metsähallituksen Luontopalvelut ylläpitää retkeilijöiden käyttöön noin 150 varaus- ja vuokratupaa kansallispuistoissa, muilla luonnonsuojelualueilla ja erämaa-alueilla. Kuvassa Nammalakurun autiotupa, Hetta-Pallas -reitillä.Yuri Birjulin / Yle

Tänään maanantaina klo 13.00 lähtien voi tehdä varauksia Metsähallituksen Luontopalvelujen ylläpitämiin varaus- ja vuokratupiin vuodelle 2022.

Varauksia voi tehdä Erälupien verkkokaupasta. Pieni osa tuvista on varattavissa alueen luontokeskuksesta tai yhteistyöyrittäjien kautta.

Muutamia tupia voi varata vain luontokeskusten kautta. Jotkut tuvat voi varata pelkästään kokonaisiksi viikoiksi, mutta valtaosan myös muiksi ajoiksi. Suosituimmilla tuvilla voi olla myös rajoituksia varauksen pituudelle, jotta mahdollisimman moni pääsee niistä nauttimaan.

Metsähallituksen Luontopalvelut ylläpitää retkeilijöiden käyttöön noin 150 varaus- ja vuokratupaa kansallispuistoissa, muilla luonnonsuojelualueilla ja erämaa-alueilla.

Varaus- ja vuokratupien lisäksi retkeilijöille on tarjolla ilmaisia päivä- ja autiotupia. Päivätuvat on tarkoitettu retkeilijöiden päiväkäyttöön, ja vain poikkeustapauksessa niissä voi majoittua yöksi. Autiotuvat on tarkoitettu pääosin jalkaisin, hiihtäen tai muulla tavoin omin voimin liikkuvien yksityishenkilöiden tilapäiseen levähtämis- ja yöpymiskäyttöön.

Tänäkin vuonna varaus-, vuokra- ja autiotuvat pidetään auki, mutta varaustupien kapasiteettia on aluekohtaisesti rajoitettu toistaiseksi. Metsähallitus myös suosittelee koronapandemian aikana ensisijaisesti oman majoitteen käyttöä.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu

Lue seuraavaksi