Hyppää sisältöön

Koronarajoitukset lievenevät tästä päivästä lähtien Kymenlaaksossa – uimahallit avaavat ovensa, harrastustoimintaa vapautetaan

Kymenlaakson koronatilanne on parantunut, ja osa rajoituksista puretaan.

Rajoituksia puretaan esimerkiksi uimahallien osalta. Kuvituskuva. Kuva: Juulia Tillaeus / Yle

Koronarajoitukset lievenevät tästä päivästä lähtien Kymenlaaksossa.

Uimahallit ja osa kaupunkien kuntosaleista avautuvat tänään. Kävijämäärä rajataan kuitenkin puoleen normaalista. Myös kirjastojen oleskelutilat ja nuorisotiloja avataan.

Rajoituksia puretaan myös niin lasten ja nuorten kuin aikuistenkin harrastustoiminnan osalta.

Maanantaista lähtien vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien ryhmäharrastustoiminta sisällä ja ulkona on mahdollista ilman ryhmäkoon rajoitusta. Toiminnassa on kuitenkin voitava noudattaa turvavälejä. Lisäksi tämän ikäryhmän peli-, kilpailu- ja ottelutoiminta on sallittu sisä- ja ulkotiloissa.

Vuonna 2002 syntyneiden ja sitä vanhempien ryhmäharrastustoiminta ulkona on mahdollista enintään kuuden henkilön ryhmissä siten, että toiminnassa voi noudattaa turvavälejä. Aikuisten ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa on toistaiseksi keskeytetty.

Koronaryhmä suosittelee maskien käyttöä 12 vuotta täyttäneille julkisissa tiloissa, pukuhuoneissa ja muissa yhteisissä tiloissa.

Kymenlaakson koronaryhmä linjasi viime viikolla, että maakunnan koronatilanne on parantunut, ja Kymenlaakso on siirtynyt pahimmasta eli leviämisvaiheesta takaisin kiihtymisvaiheeseen.

Lue lisää:

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kymenlaaksosta.

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.