1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tuomiot

Lahden sarjaraiskaajalle 5,5 vuotta vankeutta – otti yksin kulkevia naisia kyytiin ja raiskasi autossa

Käräjäoikeus on antanut tuomion kolmesta tapauksesta, joissa 64-vuotias mies raiskasi autossaan Lahden keskustasta kyytiin ottamansa naiset. Tuomittu käytti hyväkseen uhriensa pelko- ja humalatilaa. Mies määrättiin myös maksamaan korvauksia uhreilleen.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus määräsi maanantaina niin kutsutun sarjaraiskaajan heti vangittavaksi. Arkistokuva. Kuva: Petri Niemi / Yle

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on antanut tuomionsa niin kutsutussa sarjaraiskaajajutussa. Syytetty, 64-vuotias mies, saa 5 vuoden ja kuuden kuukauden ehdottoman vankeustuomion. Hänet määrättiin heti vangittavaksi.

Tuomittu tarjosi kyytiä yöllä yksin Lahden keskustassa kulkeneille naisille ja pakottanut autossa heidät sukupuoliyhteyteen käyttäen hyväksi uhrien pelkotilaa tai vahvaa päihtymystä. Tekijä ja uhrit eivät tunteneet toisiaan.

Rikokset tapahtuivat kesäkuussa 2017, elokuussa 2019 ja elokuussa 2020. Viimevuotisen raiskauksen uhri oli kyennyt painamaan mieleensä auton rekisteritunnuksen, mikä auttoi paljastamaan tekijän.

Tekijä tuomittiin myös maksamaan uhreilleen korvauksia muun muassa henkisestä kärsimyksestä.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

Tutkimus raiskaajien motiiveista kertoo, ettei häpeää osoiteta – uhri tuntee sitä lähes aina

Lahden sarjaraiskaaja oli mukavanoloinen mies – valtaosa uhreista ei nosta syytettä häpeän vuoksi