Hyppää sisältöön

Suihkumoottoreiden jylinää luvassa Kainuuseen kuluvalle viikolle

Hawkit lentävät ilmatilassa lähes virka-aikaan. Kainuun lisäksi jylisee pohjoisessa.

Ilmavoimat harjoittelevat maanantain ja torstain välisenä aikana. Kuva taitolentonäytöksestä Kauhavalta. Kuva: Anssi Leppänen / Yle

Kajaanissa nähdään ja kuullaan tällä viikolla suihkumoottorien jylinää. Ilmavoimien harjoituksessa Hawk-harjoituskoneilla lennetään matalasuunnistuslentoja ja harjoitellaan mittarilähestymisiä Kajaanin lentokentälle. Lennot ajoittuvat tämän viikon maanantain ja torstain välille kello aamukahdeksasta iltakahdeksaan. Suunnistuslentoja lennetään matalalla myös muualla Kainuussa.

Hawk-lennot suuntautuvat harjoituksen aikana Rovaniemen, Kittilän, Ivalon, Kuusamon, Kajaanin ja Oulun väliselle alueelle. Lentoja on myös Perämeren yllä Kemin ja Kokkolan välisellä merialueella.

Harjoituksessa noudatetaan koronaviruksen varalta käyttöön otettuja ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä. Henkilöstön välisiä kontakteja on rajoitettu, ja tartuntojen ehkäisemiseksi lennonopettajia ja lento-oppilaita on jaettu erillisiin ryhmiin. Varotoimenpiteillä turvataan Ilmavoimien ohjaajakoulutuksen jatkuvuus.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.