1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ikääntyneet

Kainuulaiset ikäihmiset kohtaavat toisensa virtuaalisesti – Kunnon Kevätpäivä järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa etänä

Kunnon Kevätpäivä -tapahtumalla on ollut ikäihmisille varsin suuri sosiaalinen vaikutus, kertoo Kainuun liikunnan asiantuntija Matias Ronkainen. Tänä vuonna se järjestetään ensimmäistä kertaa virtuaalisesti.

Kunnon Kevätpäivä -tapahtuma järjestetään huomenna tiistaina 4. toukokuuta. Kuva: Eleni Paspatis / Yle

Kunnon Kevätpäivä -tapahtuma järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa virtuaalisesti Kajaanin ammattikorkeakoulun studiolta. Kainuun Liikunta ry:n ja Kajaanin ammattikorkeakoulun järjestämässä maksuttomassa tapahtumassa on tarjolla tanssia, tasapainottelua ja keppi- ja kuminauhajumppaa. Jumppien välissä kunnat esittelevät omia paikallisia liikuntapalvelujaan.

Tapahtumalla on ollut ikäihmisille varsin suuri sosiaalinen vaikutus, kertoo Kainuun liikunnan asiantuntija Matias Ronkainen.

– Halutaan antaa vinkkejä eri välineillä toimimiseen ja tietysti tapahtumalla on sosiaalinen vaikutus. Nähdään tuttuja ja samanhenkisiä ihmisiä ympäri Kainuuta. Tänä vuonna se tapahtuu virtuaalisesti, mutta toivotaan, että sosiaalisuutta tulisi mukaan myös tänä vuonna.

Kunnon Kevätpäivä -tapahtuma järjestetään tiistaina 4. toukokuuta.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.