1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ammattikorkeakoulut

Ammattikorkeakoulu Xamk keksi yhden ratkaisun sairaanhoitajapulaan – ulkomaalaisia opiskelijoita kalasteleva Nursing-koulutus opettaa ammatin ja kielen

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun avataan kahdeksan uutta opintomahdollisuutta. Nursing-koulutuksella halutaan edistää työperäistä maahanmuuttoa ja helpottaa sairaanhoitajapulaa. Muut opinnot auttavat valmistautumaan nykyisiin ja tulevaisuuden vaatimuksiin.

ammattikorkeakoulut
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Kouvolan kampuksen kyltti
Kouvolassa alkaa kaksi uutta koulutusohjelmaa. Arkistokuva.Pyry Sarkiola / Yle

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk laajentaa koulutustarjontaansa neljällä alemmalla ja neljällä ylemmällä ammattikorkeakoulututkinnolla.

Kotkassa alkavassa Nursing-koulutuksessa opiskellaan sairaanhoitajaksi sekä englanniksi että suomeksi.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun hyvinvoinnin koulutusalajohtaja Katri Ryttyläinen-Korhonen kertoo tiedotteessa, että koulutuksen tarkoituksena on edistää työperäistä maahanmuuttoa ja helpottaa sairaanhoitajapulaa. Koulutuksessa opiskellaan suomen kieltä opintojen alusta saakka.

– Se mahdollistaa opiskelijoiden työllistymisen Suomeen, sillä heillä on valmistuessaan ammatin vaatima kielitaito, kertoo Ryttyläinen-Korhonen tiedottessa.

Kotkassa ja Kouvolassa alkaa vuorovuosin uusi robotiikan ja tekoälyn insinöörin koulutus, joka alkaa syksyllä ensin Kouvolassa.

Kouvolassa alkaa myös yrittäjyyden ylempi ammattikorkeakoulukoulutus, joka on suunnattu henkilöille, jotka haluavat luoda ja kehittää yrittäjyyttä tulevaisuuden tarpeisiin.

Osaamisen syventämistä Mikkelissä ja Savonlinnassa

Mikkelin kampuksella alkaa digimarkkinoinnin johtamisen ylempi koulutus, joka on suunnattu jo pienessä tai keskisuuressa yrityksessä työskenteleville, jotka tahtovat kehittää digimarkkinointiosaamistaan.

Toinen Mikkelissä alkava ylempi ammattikorkeakoulututkinto on verkossa opiskeltava kestävän kehityksen teknologiat -koulutus, joka on suunnattu tekniikan ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneille.

Englanninkielisen Wellbeing Management -amk-koulutuksen rinnalla käynnistyy vastaava suomenkielinen toteutus nimikkeellä hyvinvointiliiketoiminnan johtaminen.

Savonlinnassa voi opiskella ylemmässä ammattiorkeakoulussa sosiaali- ja terveysalan sähköisiä palveluita. Koulutus antaa tiedotteen mukaan ammattilaisille eväitä vastata digitalisaation asettamiin uusiin vaatimuksiin.

Lisäksi Savonlinnaan palaa sähkö- ja automaatioinsinöörin koulutus parin välivuoden jälkeen. Koulutukseen avataan myös yhdessä Mikkelin kampuksen kanssa polkuopiskeluryhmä, josta voi vuoden opinnot suoritettuaan hakea tutkinto-opintoihin. Koulutus alkaa Savonlinnassa joka toinen vuosi.

Lue seuraavaksi