Hyppää sisältöön

Turun hovioikeus käsittelee somerolaisnaisen henkirikosta – syyttäjä vaatii tuomiota murhasta

Käräjäoikeus tulkitsi Somerolla kesällä 2019 tapahtuneen teon törkeäksi kuolemantuottamukseksi ja törkeäksi pahoinpitelyksi. Uhrin entinen miesystävä tuomittiin vajaaksi kolmeksi vuodeksi vankeuteen. Syyttäjä vaatii hovioikeudessa tuomiota murhasta.

Turun hovioikeus. Arkistokuva. Kuva: Samuli Holopainen / Yle

Turun hovioikeus käsittele tiistaina 4.5. Somerolla kesällä 2019 tapahtunutta henkirikosta, jossa uhrina oli 21-vuotias varusmiespalvelusta suorittanut nainen. Syyttäjä vaatii hovioikeudessa entisen naisystävänsä henkirikoksesta tuomitulle miehelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta.

Syyttäjä perustelee näkemystään teon suunnitelmallisuudesta miehen ottamilla pikavipeillä, joita hän otti uhrin nimissä teon jälkeen. Mies oli taloudellisissa vaikeuksissa ja jäänyt työttömäksi.

Syyttäjän mukaan pikavippien hakeminen oli teon jälkeen määrätietoista ja jatkui puolentoista tunnin ajan. Lainojen myöntämisen jälkeen hän on yrittänyt naamioituneena hakea rahoja pankkiautomaatilta.

Syyttäjän mukaan tämä viittaa siihen, ettei uhrin kuolema tullut hänelle yllätyksenä.

Varusmiespalvelusta suorittamassa ollut nainen katosi kesällä 2019

21-vuotias somerolaisnainen katosi kesällä 2019. Tutkinnan aikana hänen entinen miesystävänsä myönsi aiheuttaneensa naisen kuoleman ja hävittäneensä ruumiin.

Hänen entinen miesystävänsä tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta. Käräjäoikeus hylkäsi syyttäjän vaatimuksen murhatuomiosta.

Käräjäoikeus katsoi, ettei asiassa osoitettu riittävää näyttöä siitä, että 25-vuotias naisen entinen miesystävä tappoi uhrin tahallaan.

Oikeus tuomitsi miehen törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä petoksen yrityksestä, maksuvälinepetoksesta ja hautarauhan rikkomisesta. Rangaistus on kaksi vuotta ja kahdeksan kuukautta vankeutta.

Juttua korjattu 3.5.2021 kello 12:02, että hovioikeus käsittelee asiaa tiistaista 4.5. alkaen.

Lue lisää:

.
.