Hyppää sisältöön

Kokoontumisrajoitusten lieveneminen helpottaa –Teatteriin ja elokuviin enemmän katsojia

Aluehallintovirasto on lieventänyt Soiten alueen kokoontumisrajoituksia 3.5.-16.5. välisellä ajalla. Tieto on otettu ilahtuneena vastaan elokuvateatteri BioRexissä Kokkolassa ja Kokkolan kaupunginteatterissa.

Tetteripäällikkö otto Löytynoja Kokkolan BioRexistä myhäilee, että Oscar-gaala saa ihmiset aina kiinnostumaan palkituista elokuvista. Niin tälläkin kertaa eli Nomadland, Sound of Metal ja Yhdet vielä ovat vetäneet katsojia. Kuva: Petri Kuikka / Yle

Avi on määrännyt, että yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoitus on Soiten alueella toukokuun alusta lähtien 50 henkeä. Katsomolohkoille on voitava kulkea erillisiä reittejä pitkin ja katsojien välissä on edelleen oltava riittävät turvavälit.

Tapahtumajärjestäjille rajoitusten höllennys tuo helpotusta.

Kokkolan kaupunginteatterissa ei pystytä hyödyntämään höllennystä ihan kokonaan, sillä päänäyttämön katsomossa penkit on istutettu lattiaan kiinteästi, eikä niitä voi siirtää. Kun katsojien välissä on oltava kahden metrin turvaetäisyys, katsojamäärä pystytään nostamaan ainoastaan 40 henkeen suuressa salissa. Katariinan kamarissa katsojia voi olla 12.

Päänäyttämöllä esitetään lastennäytelmä Koiramäen Suomen historiaa ja pienellä näyttämöllä Luvattua maata.

BioRexissä ilahduttiin

Elokuvateatteri Bio Rex teatteripäällikkö Otto Löytynoja on tyytyväinen, että suureen saliin saa nyt ottaa istumaan 50 katsojaa ja pieneen 20.

Samalla toiveikkuutta tuo se, että Etelä-Suomen isot teatterit aukeavat, sillä se tarkoittaa muun Suomen elokuvateatterille ensi-iltoja.

– Ensi-iltojen esittäminen menee isojen teattereiden ohjelmistojen mukaan. Korona-aikana niihin suunnitelmiin tulee monesti nopeitakin muutoksia.

BioRex on nyt poikkeusaikana pitänyt teatterin ovet joka viikko auki. Väkeä on käynyt vaihtelevasti.

– Hyvin hiljaista ja rauhallista on ollut. Kuluva vuosi on ollut hyvin pitkä. Koronan kanssa on päivittäin pohdiskeltu, mutta nyt ilmassa on hiukan toiveikkuutta.

BioRexissä on poikkeusaikana tarjottu ihmisille mahdollisuutta varata omalle porukalle elokuvateatteri yksityiskäyttöön. Sitä on jonkin verran käytetty, kertoo Löytynoja. Hintoja on laskettu, joten oma näytäntö voi irrota jopa 150 eurolla.

.
.