1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Pokeriporukka kokoontui peli-iltaan, ja alkoi koronatartuntojen ketju – näin äkkiä valoisa tautitilanne voi keikahtaa päälaelleen

Kotkan Karhuvuoreen pokeria pelaamaan kokoontuneen seurueen keskuudessa on todettu koronavirustartuntoja. Tartuntoja on saanut myös muutama sairastuneen pokerinpelaajan perheenjäsen.

koronavirus
Pelikortteja.
Karhuvuoren pokeritapaus on esimerkki siitä, miten hyväksi saatu koronatartuntatilanne voi nopeasti keikahtaa uudelleen huonompaan suuntaan. Arkistokuva.Chanette Härus / Yle

Yli kuuden hengen seurue kokoontui toissa viikonloppuna pelaamaan pokeria Kotkan Karhuvuoreen. Nyt, viikkoa myöhemmin, seurueen keskuudessa on ilmennyt koronavirustartuntoja.

Lisäksi tartunnan on saanut muutama sairastuneen pokerinpelaajan perheenjäsen. Kaikki pokeriseurueen jäsenet eivät ole vielä käyneet koronavirustestissä.

– Odotamme edelleen, että kaikki pokeri-iltaan osallistuneet käyvät koronavirustestissä, kertoo Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän eli Kymsoten infektiotautien ylilääkäri Risto Pietikäinen.

Pietikäisen mukaan kyseinen pokeri-ilta oli yksityistilaisuus ja siellä oli yli kuusi henkilöä paikalla. Kymsote on suositellut, ettei näin isoja yksityistilaisuuksia järjestettäisi.

Vielä täytyy noudattaa rajoituksia

Kymenlaakso siirtyi viime viikolla leviämisvaiheesta kiihtymisvaiheeseen. Kymsoten mukaan perjantain jälkeen Kymenlaaksossa on todettu yhteensä seitsemän tartuntaa. Lauantailta raportoitiin kolme, sunnuntailta neljä ja tänään nolla tartuntaa.

Karhuvuoren pokeritapaus on esimerkki siitä, miten hyväksi saatu koronatartuntatilanne voi nopeasti keikahtaa uudelleen huonompaan suuntaan.

– Nyt on ollut muuten hiljaista, mutta viikonloppuna suurin osa tapauksista tuli tästä ryvästymästä, sanoo Pietikäinen.

Pietikäisen mukaan aiheuttajana on jokin covid-muuntovirus, todennäköisesti brittivariantti tai Etelä-Afrikan variantti. Pietikäinen arvioi, että lopullinen selvyys variantin luonteesta tulee vasta yli kuukauden kuluttua.

– Virusta alueellamme kuitenkin on niin paljon tarjolla, että pienikin huolimattomuus turvatoimissa voi aiheuttaa tällaisen ryvästymän. Tämän takia, paremman kesänkin turvaamiseksi, kannattaa vielä pinnistellä ja noudattaa rajoituksia ja huolellisuutta, kertoo Pietikäinen.

Kymsote suosittelee, että ei järjestetä yli 6 hengen yksityistilaisuuksia tai perhejuhlia, eikä myöskään osallistuta tällaisiin.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kymenlaaksosta.

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi