1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Korkeasaari

Uhanalaiset persianlampaat saivat kodin kaupungin hienoimmalta rantatontilta – Korkeasaari avasi ovensa viiden kuukauden tauon jälkeen

Korkeasaaren eläintarhan ulkotilat avautuivat viiden kuukauden tauon jälkeen. Trooppiset talot pidetään toistaiseksi suljettuina. Korkeasaaren asiakasmäärää säännöstellään edelleen, ja vierailemaan pääsee ainoastaan ennakkoilmoittautumisella. 

Korkeasaari
Persianlammas on Korkeasaaren uusi asukas.
Kallioilla kiipeily sujuu persianlampaalta. Korkeasaari

Korkeasaaren eläintarha avautui taas yleisölle viiden kuukauden tauon jälkeen. Eläimiä pääsee jälleen katselemaan ulkotiloissa, mutta suurin osa sisätiloista, kuten trooppiset talot, pidetään suljettuna koronaturvallisuuden vuoksi.

Toimitusjohtaja Sanna Hellströmin mukaan juuri nyt on paras aika vierailla eläintarhassa.

– Eläimet, jotka talvella nukkuvat ja horrostavat, ovat jo heränneet, ja eläimet ovat virkeitä, kun ei ole vielä liian lämmin. Koska puissa ei ole lehtiä, eläimiä on helpompi nähdä.

Korkeasaari oli myös viime keväänä koronan vuoksi suljettuna, mutta vain kahden kuukauden ajan. Nyt kun sulkuaika on ollut paljon pidempi, monet eläimet ovat jo tottuneet hiljaisuuteen.

– Eläimille on järjestetty ihmisten totutusvierailuja, ettei valtava väkimäärä tule yhdellä rysäyksellä.

Korkeasaaren asiakasmäärää säännöstellään edelleen, ja vierailemaan pääsee ainoastaan ennakkoilmoittautumisella.

Korkeasaaren uusi uhanalainen laji sai kodin kaupungin hienoimmalta rantatontilta

Korkeasaareen on muuttanut tänä keväänä uusi uhanalainen vuoristolaji: persianlammas.

Tallinnasta Helsinkiin saapuneet kaksi uuhta ja Ruotsista tullut pässi ovat saaneet kodin eläintarhan kallioiselta lounaisrannalta, josta aukeaa näkymä Katajanokan suuntaan.

Korkeasaareen saatua harvinaista persianlampaan alalajia arvioidaan elävän luonnossa vain 200–1000 yksilöä.

Lue myös:

Vierailimme hiljaisessa Korkeasaaressa, missä eläimet jo kaipaavat ihmisiä – koronavirus vei asukkailta yleisön, mutta myös kymmeniätuhansia euroja suojelutyöstä

Korkeasaaren karhut heräsivät talviunilta – leikkivät ja painivat jo lumella

Lue seuraavaksi