1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Oulu

Oulun kaupunginsairaalan hoitajien palkitseminen edellisen koronakriisin hoidosta venyy

Kaupunginsairaalan tämänhetkinen vaikea koronatilanne viivästyttää palkitsemisasiaa, koska kaikki huomio on nyt kiinnitetty siihen, miten vajaa pari viikkoa sitten alkanut sairaalaepidemia selätetään.

Oulun kaupunginsairalassa kamppaillaan toista viikkoa sitten alkaneen koronaepidemian hillitsemiseksi. Kuva: Janne Körkkö / Yle

Oulun kaupunginsairaalan hoitajien palkitseminen kaupunginsairaalan edellisen koronakriisin hoidosta siirtyy.

Alun perin asiasta piti neuvotella tällä viikolla.

Oulun hyvinvointijohtaja Kirsti Ylitalo-Katajisto kertoo, että hän ei ole vielä saanut kaupunginsairaalan johdolta esitystä, miten henkilöstöä huomioidaan raskaista viikoista sairaalan koronatilanteen hoidossa.

Hänen mukaansa kaupunginsairaalan tämänhetkinen vaikea koronatilanne viivästyttää palkitsemisasiaa, koska kaikki huomio on nyt kiinnitetty siihen, miten vajaa pari viikkoa sitten alkanut sairaalaepidemia selätetään.

Palkitseminen tulee tapahtumaan Oulun henkilöstöjohdon ja kaupunginsairaalan johdon esitysten mukaan.

Hyvinvointijohtaja luonnehtii kaupunginsairaalan tilannetta tälläkin hetkellä kriittiseksi henkilöstön riittävyyden suhteen. Hoitajia on kutsuttu töihin kesken altistuskaranteenin. Lisäksi hoitajia on siirretty hyvinvointikeskuksista ja ikäihmisten yksiköistä töihin kaupunginsairaalaan.

Lue lisää:

Ammattiliitot huolissaan: Karanteenissa olevia hoitajia kutsuttiin töihin Oulussa, ja moni meni – "Kaupunki ottaa ison riskin"

Altistuskaranteenissa olevia hoitajia patistetaan töihin Oulun kaupunginsairaalaan hoitamaan koronasairaita potilaita

Tästä voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.