1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. puukotus

Vappuviikonlopun saldo Helsingissä: kolme tapon yritystä – Lisätietoja kaivataan sekä Kaivopuiston että Ruoholahden tapon yrityksistä

Kaivopuistossa 19-vuotiasta miestä puukotettiin ylävartaloon puoli yhdeltä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Sunnuntaina Ruoholahdessa 18-vuotiaan miehen epäillään yrittäneen kahden alaikäisen tappoa.

puukotus
Poliisi.
Kaivopuistossa puukotettiin nuorta vappuyönä.Jorge Gonzalez / Yle

Helsingin poliisi tutkii vappuyönä Kaivopuistossa tapahtunutta väkivallantekoa tapon yrityksenä. Puistossa puoli yhden aikoihin partioineet poliisit olivat saaneet paikallaolijalta tiedon, että tähtitornin takana oltiin puukotettu nuorta miestä.

Tapahtumapaikalta löytyi maassa makaava nuori mies, jota oltiin lyöty teräaseella ylävartaloon. Paikalla oli kymmeniä päihtyneitä nuoria. Uhri vietiin sairaalahoitoon.

Poliisi ei ole tavoittanut epäiltyä tekijää, ja pyytääkin tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun)paikallaolleilta vihjeitä tuntomerkkien perusteella. Epäilty on ollut poliisin mukaan itsekin haavoittunut kasvojensa alueelta.

Eilen sunnuntaina poliisi kertoi kahdesta tapon yrityksestä Helsingin Ruoholahdessa. Tänään poliisi kertoi aloittaneensa esitutkinnan kyseisestä tapauksesta kahtena tapon yrityksenä, ja epäilevänsä teoista yhtä 18-vuotiasta miestä. Uhrit ovat alaikäisiä.

Poliisilla ei ole toistaiseksi syytä epäillä, että Kaivopuiston ja Ruoholahden viikonlopun tapaukset liittyisivät toisiinsa.

Voit lukea Ruoholahden tapahtumista enemmän tästä artikkelista:

Poliisi on aloittanut esitutkinnan kahdesta tapon yrityksestä Ruoholahdessa – epäilty 18-vuotias mies puukotti alaikäistä

Lue seuraavaksi