1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. AC Oulu

AC Oulu sai vuoden urheiluteko -palkinnon, mutta ei Veikkausliigaan paluustaan vaan korona-ajan toimistaan

Oulun seudun urheilutoimittajien yhdistys korosti valinnassaan urheilutahojen toimintaa koronapandemian keskellä. Valinta kohdistui AC Ouluun, joka ei irtisanonut tai lomauttanut työntekijöitään, vaan etsi heille uusi työmahdollisuuksia.

AC Oulu nousi viime syksynä takaisin Veikkausliigaan kymmenen vuoden tauon jälkeen, mutta urheilutekopalkinto perustui seuran toimintaan koronapandemian keskellä. Kuva: Elmeri Elo / AOP

AC Oulu on palkittu viime vuoden alueellisesta urheiluteosta.

Seura palasi Veikkausliigaan yli kymmenen vuoden tauon jälkeen, mutta se ei ollut palkintoperuste vaan seuran toiminta koronapandemian keskellä, mitä Oulun seudun urheilutoimittajien yhdistys painotti valinnassaan.

Palkintoperusteluissa korostetaan, että seura ei irtisanonut tai lomauttanut sen palveluksessa olleita henkilöitä korosulkujen takia.

Kilpailutoiminnan keskeytyessä viime keväänä AC Oulu etsi henkilöstölleen työmahdollisuuksia ennakkoluulottomalla tavalla, eikä palkkoihin tullut leikkauksia.

Seuran nettisivujen mukaan osa työntekijöistä työllistyi suoraan muille työnantajille. Osa työtehtävistä järjestyi AC Oulun kautta. Pelaajia ja työntekijöitä tarvittiin esimerkiksi rakennus-, siivous- ja myyntitöissä, kiinteistöhuollossa, maataloudessa, sosiaali- ja elintarvikealan töissä, siirtoajoissa sekä kuriireina laboratorianäytteille.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.