Hyppää sisältöön

Maskit ovat arkipäivää Kainuussa vielä pitkään – suositukseen vaikuttaa myös naapurimaakuntien tilanne

Suositus käyttää kasvomaskeja osana koronaepidemian hallintaa on ollut Suomessa voimassa nyt useita kuukausia, eikä suosituksen päättymistä näy vielä varmuudella missään. Kainuun koronanyrkki voisi harkita maskisuosituksen perumista mahdollisesti ensi viikolla, jos uusia tartuntoja ei ilmene.

Kasvomaskit kuuluvat pitkään suomalaisten arkeen arvoi Suomen 10 suurimman kaupungin infektiotaudeista vastaavat henkilöt. Sama tilanne on myös Kainuussa. Kuva: Silja Viitala / Yle

Kainuussa eletään kasvomaskien kanssa vielä tovi, arvioi Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari.

Suositus käyttää kasvomaskeja osana koronapandemian hallintaa on ollut Suomessa voimassa nyt useita kuukausia, eikä sen päättymistä vielä varmuudella näy missään.

Kainuussa maskisuosituksen perumista voitaisiin harkita koronanyrkissä mahdollisesti ensi viikolla, jos uusia tartuntoja ei ilmene. Koukkari kuitenkin muistuttaa, että oman maakunnan tilanteen lisäksi myös naapurimaakuntien tilanne vaikuttaa Kainuun suosituksiin.

Koukkari sanoo, että maskisuosituksen poistamista Kainuussa ei ole käsitelty missään palavereissa.

Kainuulaiset käyttävät maskeja Koukkarin mukaan hyvin, mutta esimerkiksi nuorisojoukkoja ja ikänsä tai kuntonsa puolesta riskiryhmään kuuluvia näkee kaupoissa ilman maskeja.

– Toivoisin, että riskiryhmään kuuluvat käyttäisivät maskeja. Vaikka he vapauttavat itse itsensä suojaamiselta, ei se vapauta yhteiskuntaa heidän hoidoltaan, Koukkari summaa.

Viimeisin koronatartunta Kainuussa on todettu reilu viikko sitten sunnuntaina.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

.
.