1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. työvoimapula

Mistä Kainuuseen löytyisi esimerkiksi vartijoita ja prosessityöntekijöitä? Työttömyys vähenee eniten koko maassa

Kainuun TE-toimistoon ilmoitettiin maaliskuun aikana uusia avoimia työpaikkoja lähes ennätysmäärä. Tarvetta on muun muassa terveydenhuollon erityisasiantuntijoille, prosessityöntekijöille, laskennan ja varastoinnin toimistotyöntekijöille sekä suojelu- ja vartiointityöntekijöille.

Työvoimapula
Nuohoojaoppilas.
TE-toimistoon ilmoitettiin maaliskuun aikana uusia avoimia työpaikkoja lähes ennätysmäärä. Kuukauden lopussa Kainuuussa työpaikkoja oli avoinna runsaasti. Henrietta Hassinen / Yle

Kainuussa työttömyys vähenenee tällä hetkellä eniten koko maassa. Sen sijaan pitkäaikaistyöttömien osuus on Kainuussa kasvanut.

Työnhakijoiden määrä laski Kainuussa maaliskuussa viime vuoden maaliskuuhun verrattuna 13 prosenttia. Samaan aikaan koko maassa työttömyys lisääntyi seitsemän prosenttia.

Kaikkiaan työttömiä työnhakijoita oli Kainuussa maaliskuun lopussa 3 534 eli 523 henkilöä vähemmän vuoden takaiseen verrattuna. Pienimmät työttömyysprosentit Kainuussa ovat Sotkamossa ja Kajaanissa. Suurimmat Suomussalmella ja Puolangalla.

TE-toimistoon ilmoitettiin maaliskuun aikana uusia avoimia työpaikkoja lähes ennätysmäärä. Kuukauden lopussa työpaikkoja oli avoinna runsaasti.

Kainuussa on edelleen useilla aloilla työvoimapulaa. Vaikeinta on löytää terveydenhuollon erityisasiantuntijoita, prosessityöntekijöitä, laskennan- ja varastoinnin toimistotyöntekijöitä sekä suojelu- ja vartiointityöntekijöitä.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.