1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. työttömyys

Pitkäaikaistyöttömien määrä Keski-Suomessa kasvoi maaliskuussa peräti 64 prosenttia viime vuodesta

Keski-­Suomessa pitkäaikaistyöttömiä kaikista työttömistä työnhakijoista oli 34 prosenttia ja koko maassa 31 prosenttia.

Palvelu- ja myyntityö olivat yksi ammattialoista, joilla työttömyys oli maaliskuussa laskussa viime vuoteen verrattuna. Kuva: Eleni Paspatis / Yle

Keski-Suomessa oli maaliskuun lopussa 17 781 työtöntä työnhakijaa eli kaksi prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Helmikuusta työttömien määrä kasvoi maaliskuussa 191 henkilöllä.

Työttömien työnhakijoiden osuus maakunnan työvoimasta on tällä hetkellä 14 prosenttia.

Tiedot käyvät ilmi työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilastosta.

Ammattiryhmittäin tarkasteltuna työttömien määrä laski edellisvuoden maaliskuuhun verrattuna eniten palvelu­- ja myyntityöntekijöillä ja nousi ammattikuntiin luokittelemattomien ammattiryhmässä.

Pitkäaikaistyöttömien määrässä kasvu oli vuodentakaiseen verrattuna huomattavaa. Yli kaksi vuotta työttömänä olleiden määrä kasvoi 64 prosenttia viime vuodesta. Heitä oli 6 077, mikä on 2 372 enemmän kuin maaliskuussa 2020.

Keski-­Suomessa pitkäaikaistyöttömiä kaikista työttömistä työnhakijoista oli 34 prosenttia, muutama prosenttiyksikkö valtakunnallista prosenttiosuutta enemmän.