Hyppää sisältöön

Eila Nurmi on Äänekosken kaupunginvaltuuston uusi puheenjohtaja

Kaupunginvaltuusto valitsi uuden puheenjohtajan kokouksessaan maanantaina. Valtuustoa aiemmin johtanut kansanedustaja Juho Kautto (vas.) jätti puheenjohtajuuden sen jälkeen kun hänen käytöksensä valtuuston kokouksessa oli herättänyt huomiota ja huolta. Kautto kertoi käyttäneensä alkoholia kokouksen aikana.

Kuva: YLE Keski-Suomi

Vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu Eila Nurmi on valittu Äänekosken kaupunginvaltuuston uudeksi puheenjohtajaksi.

Valtuusto teki puheenjohtajavalinnan kokouksessaan 3. toukokuuta.

Valtuuston 1. varapuheejohtajaksi valitiin Rolf Nyholm (sd.), 2. varapuheejohtajaksi Marko Laitinen (ps.), ja 3. varapuheejohtajaksi Tommi Lunttila (kok.).

Eila Nurmella on pitkä kokemus kunnallisista luottamustehtävistä. Hän on osallistunut valtuuston työskentelyyn yli 40 vuotta.

– Vasemmistoliiton Äänekosken valtuustoryhmä valitsi minut ehdokkaaksi valtuuston puheenjohtajan tehtävään tälle loppukaudelle. Tämä tuli minulle yllättäen, sillä tehtävään oli mahdollisuus kaikilla yhdeksällä valtuutetulla. Suostuin järkisyistä, sillä näin menetellen ei tarvitse tehdä enää muita muutoksia luottamuspaikkoihin kaupungin hallinnossa, kertoo Nurmi tiedotteessaan.

Nurmi toteaa, että hänelle valtuuston puheenjohtajuus on tällä erää päätös valtuustouralle, koska hän ei ole ehdolla tulevissa kuntavaaleissa.

– Tämä on minun vähän ylipitkän valtuustomaratonini viimeinen kilometri, toivottavasti saan sen hoidettua kunnialla maaliin. Siihen toki tarvitsen apua omalta ryhmältä, muilta valtuutetuilta ja virkamiehiltä. Mielestäni kaikilla ehdokkailla pitäisi olla sama päämäärä – kuntalaisten hyvinvoinnin edistäminen. Kunnan luottamustoimissa kannattaa muistaa, että päätöksenteon tulisi olla ryhmätyötä ja kompromissien löytämistä, kuvailee Nurmi.

Äänekosken valtuustolle valittiin uusi puheenjohtaja, koska valtuustoa aiemmin johtanut vasemmistoliiton kansanedustaja Juho Kautto erosi puheenjohtajan tehtävästä.

Kauton käytös herätti maaliskuisessa valtuuston kokouksessa hämmennystä ja huolta, koska hän ei suoriutunut tehtävästään.

Kautto kertoi 6. huhtikuuta tiedotteessaan käyttäneensä valtuuston kokouksen aikana alkoholia ja päihtyneensä, ja katsoi vastuulliseksi luopua puheenjohtajan tehtävästä.

.
.