1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuntavaalit

Kokoomuksen Eija-Riitta Korhola luopuu kuntavaaliehdokkuudesta – syynä EU:n elpymispaketti

Entinen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola halusi edesauttaa kokoomuslaisen pormestarin valintaa Helsingissä. Nyt Korhola katsoo kokoomuksen tekevän suuren virheen EU:n elpymispaketin suhteen.

kuntavaalit
Kuvakaappaus Eija-Riitta Korholan blogista.
Kuvakaappaus Eija-Riitta Korholan blogista, jossa hän ilmoittaa luopuvansa kuntavaaliehdokuudessta.Kuvakaappaus Eija-Riitta Korholan blogista.

EU:n elpymispakettia vastaan kampanjoinut entinen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola ilmoittaa blogissaan (siirryt toiseen palveluun) luopuvansa kuntavaaliehdokkuudesta. Korhola kirjoittaa lupautuneensa alkuvuonna lähteä ehdolle Helsingissä, koska halusi edesauttaa kokoomuslaisen pormestarin valintaa Helsingissä.

Korhola kirjoittaa, ettei voi olla keräämässä kannatusta vaaleissa sille ajatukselle, että kokoomus sitoisi kansanedustajansa hyväksymään elpymispaketin. Korhola sanoo varmistaneensa ennen ehdokkuuttaan, ettei puolue häiriinny siitä, että hän ottaa voimakkaasti kantaa pakettia vastaan.

Keskustelu elpymispaketista tuotti Korholalle pettymyksen, koska hän sanoo toivoneensa, että kokoomuksessa olisi nähty elpymispaketin ongelmat.

– Tyhjän äänestämistä, mikä käytännössä varmistaa elpymispaketin läpimenon, minun on näin painavassa asiassa vaikea kunnioittaa. Se on vastuunkannon välttelyä. Sellaista käytöstä on vaalikentillä vaikeaa puolustaa, Korhola kirjoittaa.

Korhola katsoo kokoomuksen tekevän nyt suuren virheen, joka maksaa Suomelle paljon.

– Voin olla väärässä mutta en voi vaihtaa moraalista kompassiani. Odotan parempia aikoja ja parempia vaaleja.

Korhola valittiin europarlamenttiin vuoden 1999 vaaleissa kristillisdemokraattien listoilta, mutta hän loikkasi vuonna 2003 kokoomukseen ja uusi paikkansa kahdesti. Hän ei päässyt läpi enää vuoden 2014 eikä 2019 eurovaaleissa.

Lue seuraavaksi