Hyppää sisältöön

Rovaniemellä koronarokotuksiin pääsevät jo alle 60-vuotiaat

Nyt aletaan rokottaa myös kaikkia 55 vuotta täyttäneitä, jotka eivät kuulu riskiryhmiin.

AstraZenecan rokotetta ei anneta alle 65-vuotiaille, vaan heille annetaan tällä hetkellä Pfizerin rokotetta Kuva: Tiina Jutila / Yle

Rovaniemen kaupunki laskee koronarokotusten ikärajaa. Nyt aletaan rokottaa myös kaikkia 55 vuotta täyttäneitä, jotka eivät kuulu riskiryhmiin. Syyksi kerrotaan se, että koronarokotusaikoja on nyt runsaasti tarjolla.

Tämän lisäksi rokotusaikoja voivat varata Rovaniemellä 16 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat riskiryhmään 1 kuuluvat henkilöt sekä 18 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat riskiryhmään 2 kuuluvat henkilöt.

AstraZenecan rokotetta ei anneta alle 65-vuotiaille, vaan heille annetaan tällä hetkellä Pfizerin rokotetta. 65-69-vuotiaita pyydetään varaamaan aika puhelimitse.

Rokotusajan voi varata sähköisen ajanvarauspalvelun kautta osoitteesta rovaniemi.terveytesi.fi tai puhelimitse numerosta 016 322 4913. Puhelinajanvaraus on avoinna arkisin kello 9–14.

Rokotukset annetaan Rovaniemen kaupungintalolla.

Ensimmäisen koronarokotteen on saanut Rovaniemellä runsaat 16 200 ja toisen annoksen noin 3 300 henkilöä. Tieto on Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen rokoterekisteristä, eikä välttämättä ole tämän hetken tieto.

Lue uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta tästä artikkelista.

.
.