Hyppää sisältöön

Marjayhtiöt Polarica ja Kaskein Marja Oy yhdistyvät – tavoitteena on nostaa jalostusastetta entisestään

Uuden Polarica-marjakonsernin yhteenlaskettu liikevaihto on yli 60 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä yhteensä noin 200 henkilöä. Tuotantolaitokset sijaitsevat Ruotsissa, Suomessa ja Puolassa.

Uuden Polarica-marjakonsernin tavoitteena on jalostusasteen nostaminen. Kuva: Petri Vironen / Yle

Polarica AB on ostanut lappeenrantalaisen Kaskein Marja Oy:n koko osakekannan sen omistajalta Pekka Koivistolta. Kauppa on tehty viime perjantaina.

Kaskein Marjasta tulee Polarica AB:n 100-prosenttisesti omistama tytäryhtiö. Samassa yhteydessä Pekka Koivistosta tulee Polarica AB:n osakkeenomistaja, kun Tommy Innala luopuu omistuksestaan.

Uuden Polarica-marjakonsernin yhteenlaskettu liikevaihto on yli 60 miljoonaa euroa, operatiivinen käyttökate noin 6 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä yhteensä n. 200 henkilöä. Tuotantolaitokset sijaitsevat Ruotsissa, Suomessa ja Puolassa.

Polarica AB:n toimitusjohtaja Jukka Kriston mukaan vuoden 2019 lopussa tapahtuneen omistajajärjestelyn yhtenä olennaisena strategisena tavoitteena Polaricalla oli arvoketjun laajentaminen korkeamman jalostusasteen tuotteisiin.

– Sekä Polarica että Kaskein Marja ovat tehneet isoja investointeja parin viime vuoden aikana. Hyvin alkanutta investointiohjelmaa on tarkoitus jatkaa yhdessä sekä Haaparannalla, Puolassa että Lappeenrannassa, toteaa Jukka Kristo yhtiön lähettämässä tiedotteessa.

Polarica jatkaa Ruotsin markkinalla Polarica-brändillä. Suomen markkinalla konserni tulee toimimaan vähittäiskaupassa Kaskein brändillä.

Kaskein Marja tunnetaan Suomessa parhaiten mehuista, glögeistä ja simoista. Teollisuuteen yritys myy pakastemustikkaa, -puolukkaa ja muita suomalaisia ja ulkomaisia marjoja pakasteena, soseina, NFC-mehuina ja kuivattuina tuotteina.

Polarican perustivat vuonna 1972 Allan Lehto, Armas Kristo ja Erik Innala Ruotsin Haaparannalle. Polarica-konserni on matkan varrella laajentunut kansainväliseksi toimijaksi, Puolan toiminnot perustettiin 1989.

Pääomasijoittaja Intera Partners tuli Polarican pääomistajaksi hankkimalla ensin Polarican 2010 ja hieman myöhemmin 2011 Lapin Lihan. Polarica Berry palasi juurilleen perheyhtiöksi vuoden 2019 lopulla.