1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kansanedustajat

Kaksoiskuntalaisuus jakaa Kainuun kansanedustajien mielipiteet

Maamme kansanedustajista suurin osa kannattaa kaksoiskuntalaisuutta. Se tarkoittaisi, että ihmisillä olisi oikeus asua ja maksaa veroa useampaan kuin yhteen kuntaan. Kaksoiskuntalaisuus on noussut uusiin puheisiin nyt, kun rajoitukset ovat tuoneet ihmisiä etätöihin mökeille.

Jo viime vaalikaudella selvitelty kaksoiskansalaisuus on saanut taakseen enemmistön Ylen kyselyyn vastanneista. Yhteensä 125 vastaajasta 74 kannattaa kaksoiskuntalaisuuden mahdollistamista. Kuva: Petteri Bülow / Yle

Enemmistö kansanedustajista haluaa lisääntyneen asumisen mökkikunnissa näkyvän myös mökkikunnan veroissa. Kaksoiskuntalaisuuden kannattajien mielestä erityisesti korona-aikana lisääntynyt oleskelu mökkipaikkakunnilla perustelee tarvetta muutokselle.

Kainuun kansanedustajista Vasemmistoliiton Merja Kyllönen näkee, että elämää tullaan jakamaan eri paikkakuntien välillä yhä enemmän, kun työn murros ja digitalisaatio etenevät.

Ihmisten arjesta rakentuu entistä enemmän monipaikkainen, joten Kyllösen mielestä kyse ei ole enää pelkästään kaksoiskuntalaisuudesta.

– Tilanne lisää tarvetta ottaa asia huomioon niin lainsäädännössä kuin kuntien toiminnassakin.

SDP:n Raimo Piirainen näkee verotukseen liittyvät ratkaisut monimutkaisina. Hän edistäisi monipaikkaisuutta parantamalla verkkoyhteyksiä ja kehittämällä etätyötä.

Keskustan Tuomas Kettunen ei vastannut Ylen kyselyyn kaksoiskuntalaisuudesta.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.