1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. poliisitutkinta

Kuopion Petosen mahdollisesta henkirikoksesta epäilty on määrätty matkustuskieltoon – poliisi olisi halunnut vangita

Uhrin naisystävä pidätettiin tapahtumayönä epäiltynä mahdollisesta henkirikoksesta. Käräjäoikeus katsoi tänään, että epäiltyä ei tarvitse vangita jatkotutkinnan ajaksi.

poliisitutkinta
Poliisi. 22.4.2021.
Poliisi olisi halunnut vangita uhrin naisystävän jatkotutkimusten ajaksi, mutta käräjäoikeus katsoi, että matkustuskielto riittää.Jorge Gonzalez / Yle

Kuopion Petoselta löytyneen kuolleen miehen naisystävä on määrätty matkustuskieltoon epäiltynä mahdollisesta henkirikoksesta.

Petoselta löytyi lauantain vastaisena yönä menehtynyt mies, jossa oli ulkoisen väkivallan merkkejä. Sen vuoksi poliisi tutkii asiaa mahdollisena henkirikoksena.

Uhrin naisystävä pidätettiin lauantaiyönä epäiltynä tapahtuneeseen epäiltyyn henkirikokseen. Uhri ja epäilty ovat kotoisin Pirkanmaalta ja ovat molemmat noin 20-vuotiaita. He olivat tulleet Kuopioon viettämään vappua ystävänsä luokse. Epäilty on kiistänyt syyllistyneensä asiassa rikokseen tai aiheuttaneensa uhrille mitään vammoja.

Poliisi esitti naisystävää tänään tiistaina vangittavaksi sen perusteella, että häntä on syytä epäillä tapahtuneesta. Poliisi perusteli vangitsemisesitystä muun muassa lisätutkinnan tarpeella.

Käräjäoikeus kuitenkin totesi, että matkustuskielto on riittävä toimenpide tutkinnan ajaksi, eikä epäiltyä vangittu jatkotutkinnan ajaksi.

Juttua muokattu 10.5.2021 klo 15.59: Otsikkoa tarkennettu sanalla mahdollinen.

Lue seuraavaksi