Hyppää sisältöön

Kemin teatterinjohtaja kannattaa yhteiskäyttöisen salitilan rakentamista lumilinnan yhteyteen

Kemi on joutunut muuttamaan suunnitelmia kulttuuritalon rakentamisesta yhteiskäyttöiseen salitilaan hankalan taloustilanteen vuoksi.

Kemin kaupunginteatteri on joutunut toimimaan väistötiloissa jo pitkään. Kuva: Antti Ullakko / Yle

Kemin kaupunginteatterin johtaja Sarianne Paasonen on tyytyväinen kaupungin suunnitelmaan selvittää yhteiskäyttöisen salitilan rakentamista ympärivuotisen lumilinnan yhteyteen.

Suunnitelman mukaan salitila voisi toimia yhteiskäytttötilana teatteritoiminnalle, kokousmatkailulle, sekä esimerkiksi konsertti- ja orkesteritoiminnalle. Salitilan rakentamisen maksaisi arviolta noin kaksi miljoonaa euroa.

Aiempi suunnitelma kulttuuritalon rakentamisesta Pirtin kortteliin ei ole mahdollinen kaupungin nykyisessä taloustilanteessa.

Paasonen näkee suunnitelman salitilasta toteuttamiskelpoisimpana ratkaisuna tilat ja rahoitus huomioiden.

– Siellä on lääniä eli tontin rajat eivät tule vastaan siinä, minkäkokoinen sali sinne saadaan ja mitä tiloja. Sen lisäksi siellä on tietysti jo valmiit infrat ja upeat ravintolat, isot parkkipaikat ja paljon valmista yleisötilaa. Koska se on kaupungin omistama tontti, niin sitä rakennuksen laajuuttakin voi miettiä ja se mahdollistaisi sekä teatteria että orkesteria palvelevan salin tai kaksikin, jos hyvää tahtoa riittää.

.
.