Hyppää sisältöön

Lahti saa yli puoli miljoonaa euroa nuorten tukemiseen

Etelä-Suomen Aluehallintovirasto on myöntänyt valtionavustusta Lahden kaupungin nuorisopalveluille nuorten työpajatoimintaan 275 000 euroa ja etsivään nuorisotyöhön 240 000 euroa. Avustuksen käyttöaika on yksi vuosi.

Kaupunki käyttää valtiolta saamansa avustuksen 17–29 -vuotiaiden lahtelaisen nuorten tukemiseen. Kuva: Tanja Heino / Yle

Raha käytetään lähinnä jo olemassaolevien työntekijöiden palkkoihin, summalla saadaan yksi työntekijä lisää nuorisotyöhön.

Lahden kaupungin nuorisopalveluiden palvelupäällikkä Jaana Lehtinen on erittäin tyytyväinen nyt saatuun summaan, sillä se on suurin mitä Lahti on koskaan aiemmin saanut valtionapua.

Nuorisopalveluissa työskentelee tällä hetkellä 8 etsivää nuorisotyöntekijää, joiden asiakkuudessa on vuosittain reilut 300 lahtelaista nuorta.

Etsivä nuorisotyö auttaa 17–29 -vuotiaita lahtelaisia nuoria. Tarkoitus on auttaa nuoria palveluiden ja tuen piiriin, joilla edistetään muun muassa itsenäistymistä, elämänhallintaa sekä pääsyä koulutukseen ja työmarkkinoille.

Etsivä nuorisotyö perustuu nuoren vapaaehtoisuuteen ja nuoren kanssa tehtävään yhteistyöhön.

Nuorten työpajatoiminnan avustuksella puolestaan mahdollistetaan monipuolinen valmennusympäristö sekä moniammatillinen henkilökunta.

Nuorten työllisyyspalveluissa valmentautuu reilut 200 nuorta vuosittain.

Nuorten työllisyyspalveluiden Auto, DraamaLaB, Media, Ohjaus, Puu- ja pintakäsittely, Sisustus ja verhoilu sekä Remontointi ja kunnossapito toimialat tarjoavat työkokeilua ja palkkatuettua työtä 17–29 -vuotiaille lahtelaisille nuorille.

Jakson aikana nuoret edistävät omaa työllistymis- ja koulutuspolkuaan valmentajien tuella ja saavat tarvittaessa tukea arjenhallintaan.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.