Hyppää sisältöön

Liike Nyt keräsi Savonlinnassa yli 20 nimen listan, Sininen tulevaisuus hakee jalansijaa Hirvensalmella

Asemansa vakiinnuttaneiden puolueiden lisäksi kuntavaaliehdokkaita asettavat Etelä-Savossa muun muassa Liike Nyt, Sininen tulevaisuus ja eri kunnissa toimivat sitoutumattomat ryhmät.

Kuva: Petteri Bülow / Yle

Tiistaina 4.5. on kuntavaalien ehdokashakemusten jättöpäivä. Vaalit järjestetään 13. kesäkuuta.

Savonlinnan Liike Nytin puheenjohtaja Panu Peitsaro kertoo, että ryhmä jättää hakemuksensa iltapäivällä. Listalla on kuusi henkilöä, jotka ovat aiemmin edustaneet keskustaa tai kokoomusta. Näin ollen valtaosa puolueen kuntavaaliehdokkaista on uusia tulokkaita.

Pertunmaan sitoutumattomien lista oli auki vielä tiistaina aamupäivällä. Ryhmää edustavan Aaro Nevalan mukaan varmoja nimiä on 10 ja yksi henkilö miettii vielä ehdokkuuttaan.

Mäntyharjun Puolueisiin Sitoutumattomat on kerännyt 16 henkilön ehdokaslistan. Hirvensalmella Itsenäisen Kunta Liikkeen ehdokkaina ovat nykyiset kolme valtuutettua.

Kansanedustaja Ano Turtiainen lähtee ehdokkaaksi omalta listaltaan Juvalla.

Perussuomalaisista muutama vuosi sitten erkaantunut Sininen tulevaisuus asettaa ehdokkaita neljässä Etelä-Savon kunnassa. Hirvensalmella ehdokkaita on kymmenen, Mikkelissä ja Pieksämäellä neljä kummassakin ja Kangasniemellä yksi.

Ylen tietojen mukaan Etelä-Savossa asettuu ehdolle kaikkiaan noin tuhat henkilöä.

Korjattu 4.5. klo 16.39: Sinisellä tulevaisuudella on Hirvensalmella 10 ehdokasta, ei kahdeksan, kuten jutussa aiemman tiedon pohjalta kerrottiin.