1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. jalkapallon miesten EM-kisat

Jalkapallon EM-kisat halutaan näkymään Kuopion torin screeniltä – ensin kuitenkin selvitettävä lupa-asiat

Suomi on ensimmäistä kertaa mukana jalkapallon arvokisoissa. Sen vuoksi pelit haluttaisiin näkymään kaikelle kansalle Kuopion torin screeniltä.

jalkapallon miesten EM-kisat
Kuopion torin yhteisterassi kesällä 2021.
Toritoimijat haluaisivat näyttää jalkapallon EM-kisoja Kuopion torin screeniltä.Laura Ruuskanen / Yle

Kuopion torin yrittäjillä ja Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistyksellä olisi haaveena näyttää kesäkuussa alkavat jalkapallon EM-kisat torin screeniltä.

Screeniltä näkyvät pelit vetäisivät varmasti väkeä keskustaan sekä antaisivat kaikille kaupunkilaisille mahdollisuuden seurata kisoja.

– Suomi on ensimmäistä kertaa mukana arvokisoissa ja se on iso juttu. Kovana jalkapallon ystävänä näen tosi hyvänä asiana, jos vain pystymme saamaan pelit näkyviin. Se palvelisi mahdollisimman montaa kaupunkilaista, toritoiminta- ja tapahtumakoordinaattori Jari-Pekka Piipponen kehittämisyhdistyksestä sanoo.

Ensin on kuitenkin selvitettävä erinäisiä lupa-asioita sekä se, miten torin screeni soveltuu nopeasti liikkuvan kuvan näyttämiseen.

– Täytyy kokeilla riittääkö screenissä resoluutio ja mitä lupia tarvitaan, jotta saisimme näyttää kisoja. Ja kuinka paljon se tulisi maksamaan.

Lue myös:

Sinivalkoista jalkapallohistoriaa! Huuhkajat liiteli EM-kisoihin

Lue seuraavaksi