1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pelkosenniemi

Pelkosenniemen ehdokaslistoillekin löytyi tarpeeksi nimiä

Pelkosenniemellä kuntavaaliehdokkaita on sittenkin löytynyt tarpeeksi ja kuntavaalit voidaan käydä normaalisti. Kunnassa on 13 valtuutettua, mutta ennen tätä päivää ehdokkaita oli vain yhdeksän. Nyt nimiä listalle on löytynyt 10 lisää.

Pelkosenniemelläkin saatiin ehdokaslistoille riittävä määrä nimiä. 13 paikkaa valtuustossa tavoittelee nyt 23 kuntalaista. Kuva: Antti Mikkola / Yle

Pelkosenniemellä on löytynyt riittävästi ehdokkaita, jotta kuntavaalit voidaan toteuttaa yhtä aikaa muun Suomen kanssa. Tiistaina ehdokkaaksi oli suostunut 23 pelkosenniemeläistä, kun ehdokkaita pitää olla vähintään valtuutettujen määrä eli 13.

Pelkosenniemeltä asetettiin vain yhdeksän ehdokasta normaalissa aikataulussa, mikä olisi todennäköisesti aiheuttanut vaalien uusimisen. Koronapandemian vuoksi siirretyissä vaaleissa oli mahdollista asettaa uusia ehdokkaita vielä tähän päivään asti.

4.5. kello 17.13 Päivitetty juttua. Poistettu vanhentunut tieto ehdokaslistojen uusien ehdokkaiden määrästä, päivitetty ehdokkaiden lopullinen määrä 23:een.

Lue myös: Lapin pienimmässä kunnassa hankala tilanne: Pelkosenniemellä nyt vain yhdeksän ehdokasta 13-paikkaiseen valtuustoon