1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenneonnettomuudet

Jyväskylän Köhniöllä järkyttänyt kuolonkolari käräjillä – syyttäjä vaatii rangaistusta kuorma-autonkuljettajalle ja työmaan vastuuhenkilöille

Onnettomuus tapahtui Jyväskylän Erämiehenkadulla syksyllä 2018. Pientä lastaan vaunuissa työntänyt, alle 30-vuotias nainen menehtyi jäätyään vesihuoltotyömaalta lähteneen kuorma-auton alle.

Arkistokuva Köhniön Erämiehenkadulta syksyltä 2018. Kuva: Niko Mannonen / Yle

Syyttäjä vaatii kuorma-autonkuljettajalle ehdollista vankeutta tai tuntuvaa sakkorangaistusta Jyväskylän Köhniöllä lokakuussa 2018 tapahtuneesta liikenneonnettomuudesta. Turmassa kuoli lastenvaunuja työntänyt äiti.

Onnettomuuspaikalla oli meneillään putkistosaneeraus. Saneerausta urakoineen yrityksen kahdelle vastuuhenkilölle syyttäjä vaatii sakkorangaistuksia.

Nainen menehtyi jäätyään työmaalta lähteneen kuorma-auton alle.

Kuoma-autonkuljettaja vastaa syytteisiin työturvallisuusrikoksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta. Kuljettaja toimi myös aliurakoitsijayhtiön toimitusjohtajana.

Työturvallisuusrikoksesta syytteessä ovat pääurakoitsijayhtiöstä työmaan työnjohtaja ja työpäällikkö.

Syyttäjän mukaan kuoma-autoa kuljettanut mies ei ollut tarpeeksi varovainen ja huolellinen, koska hän ei havainnut auton sivulta tullutta ja suojatietä vaunujen kanssa ylittänyttä naista. Työmaalla oli syyttäjän mukaan laiminlyöntejä ja puutteita opasteisiin ja liikenteenohjaussuunnitelmaan liittyen.

Syytetyt kiistävät syytteet.

Lue myös:

Jyväskylän kuorma-autoturma etenee syyteharkintaan – lastenvaunuja työntänyt nainen jäi työmaalla ajoneuvon alle

Pienen lapsen äidin kuolema hiljensi asuinalueen – huoli heräsi jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuudesta

Kuorma-auton alle Jyväskylässä jäänyt lastenvaunujen työntäjä oli lapsen äiti

Lastenvaunuja työntänyt nainen kuoli kuorma-auton törmäyksessä Jyväskylässä