1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pohjois-Pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan koronatilanne tasaantumassa – Oulu on edelleen kiihtymisvaiheessa

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä on tänään todennut, että maakunnan koronatilanne on edelleen perustasolla Oulua lukuunottamatta.

Oulun suuret tartuntamäärät selittyvät pitkälle Oysin ja kaupunginsairaalan tartuntaketjuilla, toteaa alueellinen koronaryhmä. Kuva: Risto Degerman / Yle

Oulussa tartuntoja on todettu muuta maakuntaa enemmän ja epidemia on edelleen kiihtymisvaiheessa.

Koordinaatioryhmän mukaan epidemia on myös Oulussa tasaantumassa ja ilmaantuvuuden nousu selittyy pitkälti OYSin ja Oulun kaupunginsairaalan tartuntaketjulla.

Yli puolet alueella viime viikon aikana todetuista tartunnoista liittyy sairaalaepidemiaan. Myös muiden tartuntojen lähteet on saatu alueella pääsääntöisesti jäljitettyä.

Koordinaatioryhmän mukaan kokoontumisrajoituksia ja liikuntapaikkojen aukioloa koskevia suosituksia voidaan höllentää äitienpäivän jälkeen. Silloin kunnat voivat päättää sisä- ja ulkoliikuntapaikkojen avaamisesta 10. toukokuuta alkaen.

Myös yksityis- ja yleisötilaisuuksia koskeviin suosituksiin ja rajoituksiin on luvassa muutoksia: Yksityistilaisuuksien osallistujamääräsuositus nousee kymmenestä henkilöstä kahteenkymmeneen 10. toukokuuta alkaen.

Aluehallintovirasto valmistelee päätöstä, joka nostaisi yleisötilaisuuksien osallistujamäärän nykyisestä kymmenstä 20:een henkilöön 10. toukokuuta alkaen kahdeksi viikoksi.

Tästä voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.