Hyppää sisältöön

HS: Kahta al-Holista palannutta naista on epäilty ihmiskaupasta

Keskusrikospoliisi on on tutkinut kahta Syyrian al-Holin leiriltä palannutta naista epäiltynä ihmiskaupasta. Naiset ovat vieneet epäilyjen mukaan lapsia Syyriaan tietoisina terroristijärjestön hallinnasta alueella.

Keskusrikospoliisi on tutkinut kahta Syyrian al-Holin leiriltä palannutta naista epäiltynä ihmiskaupasta. Kuvassa al-Holin leiri maaliskuussa. Kuva: Delil Souleiman / AFP

Keskusrikospoliisi on Helsingin Sanomien (siirryt toiseen palveluun) tietojen mukaan tutkinut kahta Syyrian al-Holin leiriltä palannutta naista epäiltynä ihmiskaupasta.

Naiset ovat vieneet epäilyjen mukaan lapsia terroristijärjestön hallitsemalle alueelle.

Poliisi on vahvistanut Helsingin Sanomille naisiin liittyvät esitutkinnat. Poliisi on lopettanut toisen esitutkinnan näytön puuttumisen vuoksi, mutta toinen tutkinta jatkuu edelleen.

Tutkinnat ovat liittynyt siihen, ovatko naiset vieneet lapsia Syyriaan tietoisina siitä, että alue on terroristisen järjestön hallinnassa.

Jo päättyneessä tutkinnassa poliisi on kuulustellut kahta vanhinta lasta asianomistajina eli epäillyn rikoksen uhreina. Äitiä kuultiin rikoksesta epäiltynä. Äidin mukaan perhe oli ensin lähtenyt lomalle Turkkiin, eikä hän ollut tietoinen siitä, että tarkoitus olisi mennä Syyriaan.

Al-Holin leirillä Syyriassa olleita naisia on palannut Suomeen toistaiseksi kuusi.

Syyrian konfliktialueelle on mennyt yhteensä noin 80 henkilöä Suomesta, ja kymmeniä heistä on palannut jo aiemmin.

Lue myös:

.
.