1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Joe Biden

Biden sanoo haluavansa tavata Putinin kesäkuussa Euroopassa

Yhdysvallat ja Venäjä ovat pyrkineet järjestämään presidenttien huippukokouksen jossain kolmannessa maassa. Presidentti Joe Biden sanoi, että hän haluaisi tavata presidentti Vladimir Putinin kesäkuussa.

Joe Biden
Biden haluaa tavata Putinin kesäkuussa Euroopassa
Biden haluaa tavata Putinin kesäkuussa Euroopassa

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden sanoi tiistaina, että hän haluaisi tavata Venäjän presidentin Vladimir Putinin kesäkuussa Euroopan-matkansa aikana.

– Tämä on toiveeni ja odotukseni. Teemme työtä sen eteen, Biden sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan..

Biden kertoi asiasta toimittajille Yhdysvaltain koronatoimia käsitelleen puheensa jälkeen.

Biden suunnittelee osallistuvansa G7-maiden kokoukseen Cornwallissa Britanniassa. Kokous on määrä järjestää 11.–13. kesäkuuta. Sen jälkeen presidentin on tarkoitus lentää Brysseliin sotilasliitto Naton kokoukseen sekä tapaamaan EU-johtajia.

Yhdysvallat ja Venäjä ovat pyrkineet järjestämään Bidenin ja Putinin huippukokouksen kolmannessa maassa.

Kuuntele alta myös Takaisin Pasilaan -podcast: Joe Biden on tehnyt jopa historiallisen paljon töitä 100 presidenttipäivänsä aikana.

Joe Biden on ollut 100 päivää Yhdysvaltojen presidentti. Biden lupasi kääntää maan uudelle kurssille Trumpin kauden jäljiltä, mutta ovatko lupaukset onnistuneet? USA:n presidentteihin ja politiikkaan erikoistunut Jani Kokko Jyväskylän yliopistosta kertoo Marjukalle ja Samille, miten maata johdetaan nyt.

Lähteet: AFP, Reuters, Tass

Lue seuraavaksi