1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronarajoitukset

Jämsän koronarajoitukset kevenemässä – taudin ilmaantuvuus korkeampi kuin muualla sairaanhoitopiirissä

Alaikäisten ulkoliikuntaharjoitukset voivat alkaa tällä ja viikolla ilman ryhmäkokorajoituksia, ja ensi viikolla tarkastellaan aikuisten ryhmäliikunnan, uimahallien, kylpylöiden ja yleisten saunojen tilannetta. Pandemiaohjausryhmän mukaan Pirkanmaa on siirtynyt koronaluokittelussa leviämisvaiheesta takaisin rauhallisempaan kiihtymisvaiheeseen.

Kevenemässä ovat muun muassa liikuntaharrastuksia koskevat rajoitukset. Kuva: Kimmo Hiltunen / Yle

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on keventänyt koronarajoituksia koskevia suosituksiaan, mikä merkitsee rajoitusten kevenemistä myös sairaanhoitopiiriin kuuluvassa Jämsässä.

Pandemiaohjausryhmän mukaan Pirkanmaa on siirtynyt koronaluokittelussa leviämisvaiheesta takaisin rauhallisempaan kiihtymisvaiheeseen.

Vuonna 2002 ja myöhemmin syntyneet voivat tällä viikolla aloittaa ulkoliikunnan harjoittelun ilman ryhmäkokorajoitusta.

Jos tilanne jatkuu suotuisana, ensi viikolla tarkastellaan aikuisten ryhmäliikuntaharrastusten mahdollistamista ulkona ja uimahallien, kylpylöiden ja yleisten saunojen tilannetta.

Pandemiaohjausryhmän linjauksen mukaan myös Pirkanmaan museot ja kirjastot voidaan avata hygieniaohjeita noudattaen. Jämsässä kirjasto on rajoituksin auki jo nyt.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä koronatilanne on edennyt jo viikon verran myönteiseen suuntaan ja tartuntojen määrä on puolittunut edellisestä viikosta. Koronaviruksen ilmaantuvuus kuluneen kahden viikon ajalta on 55 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Positiivisten näytteiden osuus oli viime viikon perusteella 1,2 prosenttia.

Jämsän koronatartuntojen 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku 65 on hieman suurempi kuin muualla sairaanhoitopiirissä.

Poikkeusolojen päättymisestä huolimatta Jämsän kaupunginjohtajan erityistoimivaltaa onkin jatkettu toukokuun loppuun saakka. Kaupungin mukaan se antaa mahdollisuuden tarvittaessa nopeampaan päätöksentekoon.