1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Vapun aika toi lisää koronatartuntoja Ouluun – kaupunki epidemian kiihtymisvaiheessa, muu maakunta perustasolla

Uusia tartuntoja raportoitiin Oulussa kuusi. Koronakarenteeniin on asetettu 39 ihmistä. Kaupunginsairaalassa tartunnat ovat helpottamassa, siellä ei todettu eilen uusia tartuntoja. Toistuvat testaukset ja muut poikkeusjärjestelyt sairaalassa jatkuvat.

Oulussa rokotetaan yli 8000 rokoteannosta kuluvalla viikolla. Kuva: Paulus Markkula / Yle

Tiistaina kerrottiin kuudesta uudesta tartunnasta. Tartuntalähteinä ovat perhe, työ ja ulkomaat. Tuntemattomasta lähteestä olevia tartuntoja on kaksi. Koronakaranteeniin on asetettu 39 ihmistä. Altistumisia on voinut tapahtua neljässä eri ravintolassa vappuna: Oluthuone Leskinen 1.5. noin kello 14.30–15.30, Ravintola Zivago 1.5. noin kello 15.30–17, Cafe Kuluma 1.5. noin kello 17–19 ja Viinibaari Vox 1.5. noin kello 19–20.

Kaupunginsairaalassa ei todettu eilen uusia tartuntoja. Toistuvat testauskierrokset ja muut poikkeusjärjestelyt sairaalassa jatkuvat.

Oulussa on jaossa tällä viikolla yli 8000 rokotetta, pääosin Ouluhallilla. Rokotusvuorossa ovat 57-vuotiaat (vuonna 1964 syntyneet) ja sitä vanhemmat henkilöt, riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 16-vuotiaat ja sitä vanhemmat henkilöt sekä erityisryhmien asumispalvelut.

Oulun kaupungin tiedotteen mukaan Britanniasta lähtöisin oleva muuntovirus lienee vallitseva virusmuoto Pohjois-Pohjanmaalla. Virus on herkemmin tarttuva, minkä vuoksi epidemiatilannetta on seurataan edelleen tarkasti.

Oulu on epidemian kiihtymisvaiheessa, muu maakunta perustasolla.

Tästä voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.