Hyppää sisältöön

Hylkypyörät siivotaan pois Jyväskylän pyöräparkeista: muista noutaa parkkiin unohtunut pyöräsi ajoissa pois

Tänään keskiviikkona hylätyiksi epäiltyihin pyöriin kiinnitetään uhkaavista poistotoimista kertovat laput. Tämän jälkeen pyörän omistajalla on viikko aikaa siirtää pyörä parkista kotivarastoon.  Kaupunki muistuttaa, että julkiset polkupyöräparkit on tarkoitettu vain pyörien lyhytaikaiseen pysäköintiin, ei säilytykseen. 

Näin sujui jämäpyörien laputus Jyväskylässä kaksi vuonna 2018. Kuva: Kalle Pallonen / Yle

Hylkypyöriä aletaan taas talven jäljiltä poistaa Jyväskylän pyöräparkeista, jotta aktiivisten pyöräilijöiden menopeleille saadaan tilaa. Keskusta-alueen pyöräparkkien siivoaminen alkaa ensi viikon keskiviikkona 12. toukokuuta.

Oma pyörä kannattaa hakea ajoissa pois, jos se on jäänyt parkkiin pidemmäksi aikaa.

Tänään keskiviikkona hylätyiksi epäiltyihin pyöriin kiinnitetään uhkaavista poistotoimista kertovat laput. Tämän jälkeen pyörän omistajalla on viikko aikaa siirtää pyörä parkista kotivarastoon.

Ensi viikon keskiviikosta alkaen hylkypyöriä aletaan kerätä, ja ne toimitetaan välivarastoitaviksi Sovatek-säätiön tiloihin Sorastajantie 4:ään.

Jos polkupyörä ei ole hylätty, lappu pitää irrottaa pyörästä. Sen jälkeen pyörä on syytä viedä pyöräparkista omaan säilytyspaikkaan.

Jos oman käyttöpyörän huomaa siivousoperaation aikoihin hävinneen keskustan pyöräparkista, sitä voi perjantaista 17. toukokuuta alkaen tiedustella Sovatekiltä.

Kaupunki muistuttaa, että julkiset polkupyöräparkit on tarkoitettu vain pyörien lyhytaikaiseen pysäköintiin, ei säilytykseen.

Siivousoperaatiossa käydään läpi kaupungin ylläpitämät pyöräparkit kävelykeskustassa, Kauppakadulla, Kilpisenkadulla, Yliopistonkadulla, Vapaudenkadulla, Harjukadulla ja Lyseonkadulla. Hylättyjä pyöriä siivotaan myös Kirkkopuistosta, Matkakeskukselta, vanhalta rautatieasemalta, Asema-aukiolta ja Lutakon satamakahvilan luota.