Hyppää sisältöön

Eksote alkaa rokottaa yli 50-vuotiaita ja muistuttaa, että tartuntojen ja leviämisen riski on olemassa, vaikka koronarajoituksia puretaan

Rokotusvuorossa ovat nyt kaikki yli 50-vuotiaat sekä kaikki yli 16-vuotiaat riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat. Lasten ja nuorten harrastustoiminnassa ryhmien kokoonpano ei saa muuttua, kun rajoituksia hiljalleen puretaan.

Vaikka koronavirusrajoituksia puretaan Etelä-Karjalassa, tartuntojen ja leviämisen riski on olemassa. Eksote kehottaa ihmisiä vastuullisuuteen jatkossakin. Kuva: Petteri Bülow / Yle

Kaikki yli 50-vuotiaat eteläkarjalaiset voivat varata ajan koronarokotukseen.

Eksote on avannut koronarokotusten ajanvarausmahdollisuuden myös kaikille yli 16-vuotiaille riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville.

Ajanvarausohjeet löytyvät Eksoten Koronarokotussivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Ajan koronarokotukseen voi varata Eksoten asiointipalvelun kautta tai puhelimitse.

Lapsia ja nuoria koskevia suosituksia puretaan hiljalleen

Etelä-Karjalan tilannekuvaryhmä purkaa vähitellen lapsia ja nuoria koskevia koronasuosituksia.

Lappeenrannan lukioissa voidaan palata lähiopetukseen ensi maanantaista 10. toukokuuta alkaen.

Nuorisotilojen ryhmätoimintaa voidaan käynnistää asteittain, jos ryhmän kokoonpano on vakiintunut. Nuorisotiloja ei kuitenkaan voida vielä avata avoimeen toimintaan.

Vuonna 2001 syntyneiden ja sitä nuorempien harrastustoiminnassa palataan toukokuun alussa normaaleihin ryhmäkokoihin sekä sisä- että ulkoharrastuksissa. Ryhmien kokoonpano ei kuitenkaan saa vaihtua.

Uimahallit ja kuntosalit pysyvät suljettuna toukokuun loppuun asti.

Tilannekuvaryhmä kehottaa ihmisiä vastuullisuuteen (siirryt toiseen palveluun), sillä tartuntojen ja leviämisen riski on Etelä-Karjalan alueella yhä olemassa.

Kuuden hengen kokoontumisrajoitus on edelleen voimassa ja Etelä-Karjala on koronaviruksen leviämisvaiheessa.

.
.