1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronarajoitukset

Koronatilanne Kainuussa rauhoittunut – rajoituksiin esitetään lievennyksiä

Ilmaantuvuuden selkeän laskusuunnan ja kohentuneen yleistilanteen perusteella Kainuun koordinaatioryhmä esittää aluehallintovirastolle kokoontumisrajoitusten lieventämistä. Sisätiloissa se olisi 50 ja ulkona enintään 50 henkilöä lohkoissa.

Ilmaantuvuuden selkeän laskusuunnan myötä rajoituksia lievennetään. Ulkona saataisiin olla enintään 50 henkilön lohkoissa. Kesää kohden rajoituksia vielä tarkastellaan. Kuva viime kesältä Sotkamon Jymyn katsomosta. Kuva: Tanja Heikkonen / Yle

Kainuun koronakoordinaatioryhmä esittää koronarajoitusten lieventämistä 50 henkilöön. Muut perustason suositukset pysyvät pääosin ennallaan.

Kainuussa koronaviruksen ilmaantuvuus on nyt 6,9 sataa tuhatta asukasta kohden, kun se vielä viikko sitten oli yli 25 tartuntaa 100 000 asukasta kohden viimeisen kahden viikon ajalta. Testejä otettiin viime viikolla noin 1 500 kappaletta, joista ei löytynyt yhtään positiivista tulosta.

Viimeisin tartunta on todettu puolitoista viikkoa sitten sunnuntaina.

– Suunta on nyt selkeästi parempaan, kuten kesää kohti on ollut odotettavissa. Silti yleinen varovaisuus on hyvä säilyttää, eikä rajoituksia voida purkaa kerralla. Valmistujaisjuhlien ja kesätapahtumien osalta ohjeisiin ja suosituksiin palataan lähiaikoina, kertoo pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.