1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tartuntataudit

Kanta-Hämeen uusista koronatartunnoista valtaosa perheensisäisiä jatkotartuntoja

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin mukaan kuusi potilasta oli ehditty määrätä karanteeniin ennen tartuttavuusajan alkua. Kotikaranteeniin on asetettu Hämeenlinnassa myös Kutalan päiväkodin lapsia ja aikuisia.

Tartuntataudit
Lyijykynä karanteenitekstin päällä.
Viime viikolla koronakaranteenissa oli noin 550 kantahämäläistä.Silja Viitala / Yle

Kanta-Hämeessä on todettu 12 uutta koronavirustartuntaa. Kaikki sairastuneet ovat Hämeenlinnan seudulta. Yhden tartunnan lähde on epäselvä ja yksi on saanut tartuntansa työpaikalla naapurimaakunnassa. Loput kymmenen ovat perheensisäisiä jatkotartuntoja.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin mukaan kuusi potilasta oli ehditty määrätä karanteeniin ennen tartuttavuusajan alkua.

Tiistaina tuli tieto siitä, että Kutalan päiväkodissa Hämeenlinnassa on todettu koronatartunta. Terveysviranomaiset ovat asettaneet päiväkodista kotikaranteeniin yhteensä 19 lasta ja kuusi työntekijää. Karanteeni kestää 14. toukokuuta saakka. Päiväkodin vs. johtaja Tiina Henttinen kertoo, että Kutalan päiväkodissa on kaikkiaan 11 ryhmää eli 190 lasta ja 36 aikuista.

Kanta-Hämeen keskussairaalassa on osastohoidossa neljä koronapotilasta, mutta tehohoidossa ei yhtään. Maakunnan terveyskeskusten vuodeosastolla on hoidossa yksi koronapotilas.

Kanta-Hämeessä on tähän päivään mennessä todettu yhteensä 1 697 COVID-19-tartuntaa.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.