Hyppää sisältöön

Kokoomus, kristillisdemokraatit ja Liike Nyt tekevät välikysymyksen: "Hallituksen kyvyttömyys tehdä päätöksiä uhkaa hyvinvointivaltiota"

Oppositioryhmät peräänkuuluttavat menokehyksiin palaamista ja sellaisia uudistuksia, jotka tähtäävät työllisyysasteen nostamiseen ja velkaantumisen pysäyttämiseen.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen, kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Sari Tanus ja Liike Nytin puheenjohtaja Hjallis Harkimo (vasemmalla) jättivät välikysymyksen eduskunnan lainsäädäntöjohtaja Tuula Kulovedelle. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Hallituksen kyvyttömyys tehdä päätöksiä julkisen talouden vakauttamiseksi ja työllisyysasteen nostamiseksi uhkaa hyvinvointiyhteiskunnan palveluiden rahoitusta, katsovat kokoomus, kristillisdemokraatit ja Liike Nyt.

Puolueiden eduskuntaryhmät tekevät välikysymyksen, joka koskee hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikkaa sekä puoliväliriihen tekemättömiä päätöksiä.

Oppositioryhmät arvioivat, että hallitus petti lupauksensa sukupolvien välisestä oikeudenmukaisuudesta, kun se lykkäsi vaikeita mutta välttämättömiä päätöksiä puoliväliriihessä. Ryhmät peräänkuuluttavat menokehyksiin palaamista sekä uudistuksia, jotka tähtäävät työllisyysasteen nostamiseen ja velkaantumisen pysäyttämiseen.