1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Salo

Salo yrittää saada koronaepidemian alueellaan kuriin – kiristää tuntuvasti rajoituksia

Salon kaupungin alueella koronatilanne on huonontunut viime viikkoina. Kaupunki on nyt päättänyt siirtää osan yläkoululaisista etäopetukseen. Lisäksi etäopetukseen siirretään lukiot. Myös kaupungin palveluita rajataan entisestään.

Salo
Salonjoki Salon torin varrella
Salon Uskelanjoki syyskuussa 2020. Arkistokuva.Marie Söderman-Salonen/Yle

Salon kaupunki kiristää rajoituksiaan huonontuvan koronatilanteen takia.

Kaupunki siirtää yläkoulujen 7.–8.-luokkalaiset sekä lukiot etäopetukseen 7.–21.5. väliseksi ajaksi. Lisäksi Salo sulkee nuorisotilat, uimahallit ja sisäliikuntapaikat kokonaan.

Salon koronatilanne on vakava. THL:n tilastojen mukaan keskiviikkona tartuntoja todettiin 18, mikä on eniten koko Varsinais-Suomessa.

– Tehdyt päätökset ovat välttämättömiä, jotta kaupungin tartuntatilanne saadaan rauhoittumaan. Nämä nyt tehdyt ratkaisut ovat kaupungin toimivallassa, mutta vielä tärkeämpää on kaikkien kuntalaisten vastuullinen toiminta nykyisessä tilanteessa. Me emme voi puuttua kuntalaisten yksityiselämän ratkaisuihin, mutta nyt jos koskaan on jokaisen kannettava vastuuta tai pian on myös alkukesä pilalla, korostaa tiedotteessa kaupunginjohtaja Tero Nissinen.

Yläkoululaisista peruskoulun viimeistä luokkaa käyvät 9. luokkalaiset jatkavat lähiopetuksessa, kuten myös 4.–6.-luokkalaiset

Salo sulkee lisäksi liikuntapalvelujaan 16.5 asti. Tähän lukeutuvat uimahalli ja liikuntasalit, sekä kuntosalit. Toiminta sisäliikuntatiloissa sallitaan lapsille.

Kirjastoissa on sallittua enintään kymmenen kävijää yhtäaikaisesti enintään 15 minuutin ajan.

Lue tästä kaikki tuoreimmat uutiset koronatilanteesta Varsinais-Suomessa