Hyppää sisältöön

Huonekalukauppa kävi kuumana koronasta huolimatta: Veken Kaluste yli kaksinkertaisti liikevoittonsa ja palkkasi yli 30 uutta työntekijää

Kasvua selittää etenkin verkkokaupan kova kysyntä.

Myynnin kasvun takia Veken Kaluste Oy laajensi Ranuan keskusvarastoa. Kuva: Veken Kaluste Oy

Ranualainen huonekaluliike Veken Kaluste paransi roimasti tulostaan viime vuonna koronatilanteesta huolimatta. Yhtiö kertoo liikevoittonsa yli kaksinkertaistuneen 1,88 miljoonaan euroon edellisvuoden 0,71 miljoonasta eurosta.

– Tulos on yrityksen kaikkien aikojen ennätys, vaikka kasvu on aiemminkin ollut kovaa, toimitusjohtaja Markus Ranua sanoo.

Liikevaihto nousi liki kymmenellä miljoonalla runsaaseen 23 miljoonaan euroon.

Tilikausi oli viime vuonna 11 kuukauden pituinen, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Yhtiön mukaan kasvua selittää etenkin verkkokaupan kova kysyntä. Yhtiö panostikin viime vuonna digitaaliseen liiketoimintaan. Lisäksi Veken Kaluste laajensi Ranuan keskusvarastoa ja kasvatti Lahden keskusvaraston kapasiteettia.

Yritys palkkasi myös lisää työntekijöitä koronavuoden aikana. Yhtiöllä oli vuoden lopussa 95 työntekijää, mikä on 35 enemmän kuin edellisvuonna.

Perheyrityksessä tehtiin myös sukupolvenvaihdoksen kolmas vaihe, kun Markus Ranua siirtyi Veken toimitusjohtajaksi kesäkuussa 2020. Yrityksen perustaja Veijo “Veke” Ranua jatkaa hallituksen puheenjohtajana.

Veken Kaluste Oy:n pääkonttori on Ranualla. Yrityksellä on myymälät Rovaniemellä, Oulussa ja Vantaalla sekä verkkokauppa. Yritys on Ranuan perheen omistuksessa.

.
.