Hyppää sisältöön

Karanteeniin määrätyt turvapaikanhakijat lähtivät kaupungille Imatralla – poliisi valvoo sadan asukkaan vastaanottokeskusta koko loppuviikon

Kaikki vastaanottokeskuksen asukkaat on määrätty joko karanteeniin tai eristykseen 9. toukokuuta asti. Asukkaiden on nähty liikkuvan kaupungilla, minkä takia Eksote päätti pyytää poliisia valvomaan karanteenin toteutumista.

Imatran vastaanottokeskus toimii entisessä hotellissa. Keskuksessa on 99 asukasta. Kuva: Mikko Savolainen / Yle

Poliisi on alkanut valvoa koronakaranteenia Imatran vastaanottokeskuksella. Ensimmäinen partio aloitti valvonnan keskiviikkona iltapäivällä.

Poliisi valvoo koronatartunnan vuoksi karanteeniin ja eristykseen määrättyjä henkilöitä sunnuntaihin 9. toukokuuta saakka, jolloin karanteeni päättyy.

38 vastaanottokeskuksen asukkaalla on todettu koronavirustartunta. Vastaanottokeskuksen tiloissa asuu sata asukasta.

Tartunnan saaneet on määrätty eristyksiin ja loput asukkaat karanteeniin. Karanteenimääräys annettiin viime viikon torstaina.

Ohjeet ja kiellot eivät tehonneet

Virka-apupyynnön valvonnasta teki Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote.

Eksoten mukaan virka-apupyyntöön päädyttiin, koska karanteeniin määrättyjä vastaanottokeskuksen asukkaita oli nähty liikkuvan kaupungilla.

Eksoten mukaan tietoja kaupungilla liikkuneista vastaanottokeskuksen asukkaista saatiin varmoilta tahoilta.

Vastaanottokeskuksen henkilökunta on Eksoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin Ville Vertan mukaan ansiokkaasti ohjeistanut karanteeniin määrättyjä asukkaita ja kieltänyt heitä menemästä kaupungille tai kauppakeskuksiin.

Ohjeet ja kiellot eivät kuitenkaan auttaneet.

– Pari päivää katsottiin tilannetta. Ja lopulta sitten tartuntatautilain nojalla pyydettiin poliisilta virka-apua, sanoo Verta.

Imatran vastaanottokeskuksessa tehtiin viikko sitten joukkoseulonta, jonka tuloksena 36 asukkaassa todettiin koronavirustartunta.

Uusi joukkuseulonta tehdään huomenna torstaina. Karanteenin jatkamisesta päätetään tulosten valmistuttua.

.
.