1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tartuntataudit

Korona on väistynyt Sosterin alueella, rajoitukset kevenevät maanantaina

Sosterin alueella ei ole ilmaantunut uusia koronatartuntoja viimeisen viikon aikana. Helmikuun alusta saakka kiihtymisvaiheessa ollut alue siirtyy maanantaina 10. toukokuuta epidemian perustasolle.

Itä-Savon alueella 12-18-vuotiaat nuoret saavat palata maanantaina joukkuelajien pariin. Aikuisille tätä ei vielä suositella. Kuva: Ilse Klockars / Yle

Sosterin alue siirtyy koronaepidemiassa perustasolle maanantaina 10. toukokuuta.

Sosterin alue on ollut koronaepidemiassa kiihtymisvaiheessa helmikuun alusta saakka. Viime viikkoina tartuntojen määrä on kuitenkin laskenut ja viimeisen viikon aikana uusia tartuntoja ei ole alueelle ilmaantunut lainkaan.

– Tautitilanne on saatu hallintaan, sillä väestö on noudattanut suosituksia ja rajoituksia kiitettävästi. Myös tartunnanjäljityksessä ja testauksessa on tehty hyvää työtä. Lisäksi rokottaminen on edennyt alueella tehokkaasti, sanoo johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen tiedotteessa.

Nuorten joukkueet pääsevät taas harjoittelemaan

Perustasolle siirtyminen keventää alueella voimassa olevia suosituksia ja rajoituksia. Maanantaista alkaen korkeakoulut palaavat lähiopetukseen ja 12-18-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta jatkuu normaalisti.

Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen.

Sosterissa halutaan edetä maltillisesti, ettei tautitilanne ponnahda uudelleen pahaksi.

Laaja etätyö- ja kasvomaskisuositus jatkuu toistaiseksi ennallaan ja aikuisten harrastustoiminnassa suositellaan lähikontaktien välttämistä myös ulkotiloissa. Joukkuelajit tulisi pitää edelleen tauolla.

Kuntosaleilla ja muissa liikuntatiloissa suositellaan vahvasti yli kahden metrin turvaväliä ja hygieniaohjeistusten noudattamista.

– Kesää kohti myös matkailijoiden määrä kasvaa ja ylipäätään liikkuvuutta tulee enemmän, joten tämäkin on huomioitava ja edettävä vielä rauhassa, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen sanoo.

Itä-Suomen aluehallintovirasto ottaa kantaa yleisötilaisuuksien henkilömäärärajoitukseen ensi viikolla. Siihen saakka voimassa on kuuden henkilön rajoitus.