Hyppää sisältöön

Kymenlaakson koronarajoitukset pysyvät toistaiseksi ennallaan – koordinaatioryhmän kokouksessa suunniteltiin silti jo purkamistoimia

Kymenlaakson rajoitusten höllentäminen voi olla Kymsoten mukaan mahdollista jo tässä kuussa, jos tilanne etenee samaan positiiviseen suuntaan kuin viime viikkoina. Maakunnan asukkaiden matkustelu huolettaa.

Kymsoten mukaan kasvomaskien käyttösuositus tulee olemaan voimassa pitkään. Arkistokuva. Kuva: Jasmina Kauta / Yle

Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä päätti tänään, ettei rajoituksia pureta eikä uusia suosituksia linjata. Kymenlaakso jatkaa koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa, Kymsote tiedottaa.

Kokouksessa kuitenkin tehtiin jo alustavia suunnitelmia rajoitusten purkamisesta tilanteessa, jossa koronatilanne jatkaa kehittymistään parempaan suuntaan myös lähiviikkoina. Esillä olivat muun muassa suositukset kokoontumisrajoituksiin ja kulttuurialan huomioiminen.

– Koronatilanne on rauhallinen. Mikäli nykyinen suuntaus jatkuu ja tilanne kehittyy koko ajan parempaan suuntaan, palautuminen perustasolle on mahdollista jo toukokuussa, toteaa johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa tiedotteessa.

Tilanne voi muuttua, jos ohjeita ei noudateta

Mäntymaa muistuttaa, että jokaisen on edelleen noudatettava perusohjeita ja suosituksia, jotta tilanne pysyy hyvänä.

Esimerkiksi käsi- ja yskimishygieniaa, maskin käyttöä ja turvavälejä koskevat suositukset eivät tule poistumaan vielä pitkään aikaan, vaikka rajoituksia purettaisiin.

Kymenlaaksossa jatketaan Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaista kuuden hengen kokoontumisrajoitusta tapahtumiin ja julkisiin kokoontumisiin 16. toukokuuta asti. Myös yksityistilaisuuksien osallistujamäärä suositellaan rajattavaksi enintään kuuteen henkilöön.

Kokouksessa nousi esiin huoli maakuntalaisten lisääntyneestä matkustelusta ja ulkomaanmatkojen suunnittelusta. Koronakoordinaatioryhmä seuraa aktiivisesti sitä, kuinka jalkapallon EM-kisat Pietarissa vaikuttavat terveysturvallisuuteen ja toimintaan erityisesti Vaalimaan raja-asemalla.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kymenlaaksosta.

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Tekstiä muutettu 6.5.2021: Korjattu jalkapallon MM-kisat EM-kisoiksi.