1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Koronalta lähes täysin säästyneellä Pihtiputaalla tartunta ja altistumisia: kävitkö Mantassa kahvilla vappupäivänä? Tarkkaile oireitasi

Oireeton koronatartunnan saanut on asioinut kahvila–ravintola Mantassa 1. toukokuuta. Keskiviikkoon mennessä Pihtiputaalla oli todettu vasta yhdeksän tartuntaa koko koronapandemian aikana.

Kuvituskuva. Kuva: Yle

Koronavirustartunnoilta toistaiseksi lähes täysin säästyneellä Pihtiputaalla on todettu tartunta, johon saattaa liittyä tuntemattomia altistumisia.

Viime lauantaina vappupäivänä Kahvila-Ravintola Mantassa on noin klo 13–15 ja klo 20–22 välisenä aikana ollut asiakkaana oireeton henkilö, jolla on myöhemmin todettu koronavirustartunta.

Näihin aikoihin kahvilassa asioineiden kannattaa tarkkailla oireitaan. Jos koronaan viittaavia oireita ilmenee on syytä ottaa heti yhteyttä terveydenhuoltoon.

Pihtiputaalta paikalla olleita oireilevia henkilöitä pyydetään ottamaan puhelimitse yhteyttä Pihtiputaan terveyskeskukseen ja muista kunnista paikalla olleita oireilevia omiin terveyskeskuksiinsa.

Eiliseen keskiviikkoon mennessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos oli raportoinut Pihtiputaalta koko koronapandemian aikana vain yhdeksän tartuntatapausta.